Annonce:
Annonce:

Danmark banker Tyskland

For anden gang på fire dage vandt det unge danske landshold klart over VM's nummer fem, Tyskland

Det danske forsvar stod stærkt med blandt andre Emil Bergholt og Simon Hald i centrum. Foto: Axel Heimken/Ritzau Scanpix
Det danske forsvar stod stærkt med blandt andre Emil Bergholt og Simon Hald i centrum. Foto: Axel Heimken/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Håndbold

Bredden og talentmassen i dansk håndbold er enorm i disse år.

Det understregede et ungt dansk landshold igen søndag eftermiddag med endnu en klar sejr over Tyskland, som hjemme i Hamburg blev slået med hele 28-21.

På trods af at en lang række profiler havde fået fri, var Nikolaj Jacobsens mandskab for anden gang i denne uge klart bedre end tyskerne, der blev nummer fem ved VM i januar.

Emil Nielsen viste med en ny solid præstation, at han som minimum er et fuldgodt alternativ til Niklas Landin og Kevin Møller på målmandsposten.

Og i bagkæden gled Thomas Arnoldsen og Jacob Lassen fuldstændig problemfrit ind i det danske fartspil, som det tyske forsvar havde mere end svært ved at dæmme op for.

Samtidig stod forsvaret med Simon Hald som dirigent stærkt og holdt Tyskland nede på ti scoringer i en første halvleg, som Danmark vandt 14-10.

Annonce:

Tyskerne var efter torsdagens afklapsning i Aalborg tydeligt opsatte på at gøre en bedre figur foran eget publikum.

I begyndelsen af begge halvlege voldte de da også det danske hold visse problemer. Men det stoppede, så snart de danske spillere fik fart i fødderne.

Mathias Gidsel brillerede som temposætter i en slags playmakerrolle. Han var knapt så målsøgende som vanligt, men til gengæld med et fint blik for medspillerne.

Hvis landstræneren skal finde noget at være utilfreds med, er effektiviteten i afslutningerne formentlig et godt bud.

Specielt stregspillerne Lukas Jørgensen og Emil Bergholt havde det svært med nærskuddene på den tyske klassekeeper Andreas Wolff.

Noget stort problem blev afbrænderne dog aldrig. I den anden ende løb tyskerne efterhånden fuldstændig tør for idéer og måtte kæmpe for at holde nederlagscifrene blot nogenlunde anstændige.

Kampen var Danmarks fjerde i testturneringen EHF Euro Cup. De to sidste opgør mod Sverige og Spanien venter i april.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: