Danmark begravede Qatar

Danmark havde problemer defensivt, men fik løst dem nogenlunde i Gudmundur Gudmundurs eksperimentarium – Olie-sheikerne skruet ned i ørkensandet

Henrik Mølgaard kæmper i forsvaret sammen med Alexander Lynggaard. (Foto: Lars Poulsen)
Henrik Mølgaard kæmper i forsvaret sammen med Alexander Lynggaard. (Foto: Lars Poulsen)

ROUEN (Ekstra Bladet): Anders Eggert scorede på alt, han fik serveret, Niklas Landin tog godt og grundigt fra i målet. Michael Damgaard kom ind i anden halvleg, drev gæk med de store Qatar-sluggere og bankede fire scoringer ind – den ene på en imponerende ripost efter egen afbrænder.

Og Jesper Nødesbo fik såvel damer som mænd i Kindarena til at juble, når han med grusomme skruebolde tog grundigt pis på klasse-keeperen Danijel Saric i målet.

Danmark slog Qatar 31-26 efter 15-13 ved pausen, og så er alt jo godt. Næsten.

Netop Danijel Saric er da i det mindste kommet så langt i sin Qatar-integration, at verdensklasse-målmanden nu er i stand til at bevæge læberne nogenlunde i takt med de strofer, man formoder ledsager den qatarske nationalhymne.

På et hold, hvor ingen formentlig nogen sinde begår tællefejl, når de går i netbanken, er der selvfølgelig et pænt stykke, før spillerne er i stand til at fyre op under nationalmelodien på fuldtonet arabisk.

Lad os bare sige det sådan: Uden båndmusik ville det ikke lyde af meget, hvis holdet skulle synge acapella, og så hjælper det jo ikke meget, at spillerne nok så nydeligt står med højre hånd og dækker for hjerterne – når det er omme i baglommen, den virkelige begrundelse for at skifte statsborgskab ligger.

Se også: Dansk profil ramt af hals-Qatar

Anders Eggert startede stærkt på venstre fløj, men Qatar formåede at følge godt med i første halvleg. (Foto: Lars Poulsen)
Anders Eggert startede stærkt på venstre fløj, men Qatar formåede at følge godt med i første halvleg. (Foto: Lars Poulsen)
 

Mindst ti nationer er samlet på holdet, der spillemæssigt fuldt fortjent sled sig i VM-finalen og tabte til Frankrig for et år siden. De er ikke blevet ringere – alt taget i betragtning.

Hvor Golden Leagues førte kamp var en parade over tekniske fejl – norske såvel som franske – så blev kampen mellem Danmark og Qatar en helt anden oplevelse. Heldigvis for det – og de franske tilskuere blev såmænd hængende og så ’oh’ og ’lala’, når Anders Eggert sendte bolden mellem benene på Goran Stojanovic, eller Lasse Svan ekspederede sit signaturskud, det lange lob, over hatten på en keeper, der stod limet til gulvet.

Det var også ren pøbelfryd, da Niklas Landin med et missil millimeterpræcist fandt Anders Eggert i en rap kontra, så den forhenværende balkan-målmand stod strandet ude i et reklameskilt, der på det tidspunkt muligvis var nået til en reklame for Harald Nyborg.

Qatar er et hold med mange muskler, en del brusk – og en sammentømrethed, der kun kommer af to daglige træningspas hver evigt eneste dag. I første halvleg så det i perioder indledningsvis skidt ud i det danske forsvar, hvor den startende midterblok med Henrik Møllgaard og især Alexander Lynggaard adskillige gange blev tørret godt og grundigt.

Se også: Danmark møder ti nationer på én gang

Det så faktisk ildevarslende ud. Værre end frygtet. Det er defensiven, der er det helt store spørgsmålstegn på et dansk mandskab, hvor René Toft Hansen er ude i månedsvis, og lillebror Henrik Toft op til kampen blev strakt til sengen af halsbetændelse og efterfølgende penicillinkur.

Det var altså helt nye kræfter, der skulle finde takten, og det lykkedes at få fut i stængerne og fasthed i tacklingerne. Men Niklas Landin måtte ud i store redninger, og heldigvis var holdet helt anderledes skarpt i den anden ende, hvor Mikkel Hansen fodrede fløje og strege med lækre assists, og Rasmus Lauge tog sine raids som solist og hamrede scoringer ind.

Danmark bragte sig i front 5-3, kom bagud 5-7, hev sig op igen og førte med én-to stykker halvlegen ud til pausestilling 15-13.

Så var der stort set dømt afspadsering til Mikkel Hansen og Rasmus Lauge. Mads Mensah og dynamitstangen Michael Damgaard blev sendt i aktion, og Hans Lindberg og Casper U. Mortensen overtog fløjene i en kamp, der for den islandske boss ud over sejren handlede mindst lige så meget om at få parret sine forsvarsspillere i alle mulige og tænkelige formationer.

Det gjorde han – og det lykkedes efterhånden, som anden halvleg blev ældre, at tæmme oliesheikernes levende legetøj i en grad, så Danmark ti minutter før tid førte 26-21, og Jesper Nøddesbo kunne sætte super-gevind på sine trickbolde.

Meget kan man sige om franskmændene, men de holder i hvert fald med Danmark i sådan en kamp, og den teatralsk skuespillende Zarko Markovic fik en pibekoncert og et møgfald af den anden verden, da tv-skærmen nådesløst afslørede, at han ikke var i nærheden af at være rørt af en Klaus Thomsen-albue.

Danmark red en sikker sejr hjem – og på søndag holder franskmændene sgu nok alligevel med… Frankrig!

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere