Danmark dinglede til OL efter store miniput-problemer

Der var ikke meget samba og sving i hofterne inden pausen, men så tog Danmark sig sammen i ti minutter og sled sig til OL – alligevel skulle det åbenbart være spændende…

Det blev bestemt ikke en walkover mod Bahrain. (Foto: Lars Poulsen)
Det blev bestemt ikke en walkover mod Bahrain. (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Danmark er klar til OL!

Men det, der skulle have været et champagne-orgie af jubel, fyrværkeri-fabrikkens største nytårsraket, endte som et simpelt løft af kapslen på en lunken danskvand uden kulsyre og det kick, det giver, når man stryger en Tordenskjold-tændstik mod svovlet på æsken.

Danmark slog i en sløj affære med ind imellem mystiske dommer-kendelser Bahrain med 26-24 efter 12-12 ved pausen.

Kroatiens nedsabling af Norge betød, at Danmark kunne tåle at tabe med tre til Bahrain – og alligevel gå ind i fasen med at booke træningslejr og august-fri til Legene i Rio.

Men, helt ærligt… Tabe med tre til Bahrain! Hvem fanden havde forestillet sig det scenarie i en lidt mindre end halvfyldt Boxen, hvor ca. 5.000 tilskuere med stort hjerte og efter bedste evne forsøgte at bakke tropperne op.

Det blev en hæslig start. Bagud 4-7 efter ti minutter og bahrainsk straffekast, som Niklas Landin – den eneste, der i første halvleg spillede bedre end acceptabelt – ufrivilligt parerede med ansigtet.

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)
 

12-12 ved pausen i en kamp, hvor Danmark først for alvor kom i noget, der minder om gear efter et kvarter – SELV OM assistenttræner Tomas Svensson netop kunne berette, at spillerne på holdet havde givet håndslag på at være 100 procent fokuserede og klar fra start.

Det var de ikke!

Forvirringen i korpset af pressens spinatfugle blev ikke mindre af, at Tomas Svensson fra kl. 19.18 og et par minutter frem fortalte, at Danmark ville starte med Mads Mensah som spilstyrer og Michael Damgaard i angrebet i stedet for Mikkel Hansen. Og da kampen så gik i gang små fem kvarter senere, spillede Rasmus Lauge og Mikkel Hansen – sidstnævnte i åbenlyst slidt og åbenbart temmelig uoplagt udgave.

Alt blev meget bedre, da Mads Mensah kom på banen med heftigt fodskifte og dødsforagt, når han plaffede bolde i nettaget, selv om arabiske tacklinger i halsregion eller hovedhøjde forsøgte at bremse ham.

Guderne må så vide, hvad Gudmundur Gudmundsson så har præsenteret sine spillere for i pausen. Hjemlandets kulinariske specialiteter? Nedgravet haj?

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)
 

Anden halvleg startede i hvert fald med et fest-fyrværkeri af Landin-redninger – fem på under fem minutter med tilhørende kontra og sikre scoringer. Tilsæt et ordentligt drys Kasper Søndergaard, og du har ingredienserne til en sejrs-cocktail, der trods alt rammer er vist antal volt.

Og pludselig var Danmark fra 12-12 drønet på 17-12 og senere 22-15. Det var så til gengæld også den hurtigst overståede opblomstring i nyere dansk håndbold-historie. Ti minutter.

I slutningen skulle det åbenbart ligefrem være spændende med en spinkel dansk 24-23 føring. Det er altså pinligt, når kampen burde være knækket, og bahrainerne banket på plads ved plus syv!

Men Danmark er klar til OL – og der er nok at arbejde med inden turen til Copacabana!

28 kommentarer
Vis kommentarer