Danmark får drømme-lodtrækning til EM

Niklas Landin og co. gjorde rent bord i EM-kvalifikationen og bliver topseedet før lodtrækningen til EM i Polen

Rasmus Lauge scorer i de sidste sekunder sejrsmålet til 26-25 mod Bosnien - nu bliver Danmark topseedet ved EM-lodtrækningen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Rasmus Lauge scorer i de sidste sekunder sejrsmålet til 26-25 mod Bosnien - nu bliver Danmark topseedet ved EM-lodtrækningen. (Foto: Jakob Jørgensen)

Det bliver dansk i Gdansk!

Det meddeler det europæiske håndboldforbund EHF, der efter den danske storm gennem kvalifikationen til næste EM i januar i Polen har placeret Danmark i det øverste seedningslag – og i gruppe D, der meget passende spilles i Gdansk.

Det giver samtidig danske fans optimale muligheder for at tage til Polen og støtte holdet under EM – og arrangørerne får noget lettere ved at få solgt adgangstegnene.

Danmark hev med hiv og sving en sejr på 26-25 hjem mod Bosnien. (Foto: Jakob Jørgensen) Håndbold Danmark tæt på fiasko i bosnisk inferno

De fire seedningslag ser således ud:

Lag 1: Danmark, Frankrig, Spanien og Kroatien

Lag 2: Island, Polen, Sverige og Ungarn

Lag 3: Rusland, Makedonien, Tyskland og Hviderusland

Lag 4: Serbien, Norge, Slovenien og Montenegro

De polske arrangører har desuden bestemt, at deres eget hold skal spille i Gruppe A, som afvikles i Krakow, ligesom Kroatien skal spille i Gruppe B i Katowice og Tyskland er forhåndsanbragt i Gruppe C i Wroclaw.

(Foto: Jakob Jørgensen) Håndbold 1000 bosniske fans erobrer Brøndby

Det betyder, at Danmark i indledende gruppe ikke kan komme op imod Frankrig, Kroatien, Spanien, Polen og Tyskland, samt at holdet ved eventuel deltagelse i mellemrunden i Wroclaw ikke kan møde Kroatien og Polen.

Der trækkes lod til de fire indledende gruppe i Krakows ICE Congress Centre fredag klokken 14.30.

20 kommentarer
Vis kommentarer