Danmark får EM-værtskab i håndbold

Danmark, Sverige og Norge får ud over herre-EM i håndbold i 2026 også tildelt værtskabet for kvinde-EM i 2028

De danske håndboldherrer får mulighed for at spille EM på hjemmebane. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
De danske håndboldherrer får mulighed for at spille EM på hjemmebane. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Der bliver masser af landsholdshåndbold fra øverste hylde på dansk jord de kommende år.

I forvejen står det klart, at kvinde-VM og herre-VM kommer til Danmark i henholdsvis 2023 og 2025, og lørdag blev det officielt, at EM for begge køn også er på vej.

Danmark skal således sammen med Norge og Sverige lægge håndboldhaller til herre-EM i 2026 og kvinde-EM i 2028.

Det blev afgjort på en kongres i Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) i Wien lørdag.

Der var ikke den store spænding om, hvorvidt den skandinaviske trio af lande ville få tildelt værtskaberne. De var således i begge tilfælde ikke oppe imod nogen andre bud.

- Det er dejligt, at det nu er officielt. Nu har vi sat vores signatur på mesterskabskontrakterne, og det er jeg glad for, siger formand i Dansk Håndbold Forbund (DHF) Morten Stig Christensen.

I hans øjne giver de mange slutrunder i Danmark mulighed for at vise, at der er en stærk håndboldkultur herhjemme, ligesom det kan være med til at gavne breddehåndbolden.

- Det er en unik mulighed for at lave en masse aktiviteter omkring slutrunden og vise omverdenen, at vi kan noget særligt og skabe god stemning. Vi har nogle gode steder at spille.

- Og hvis vi afvikler et godt mesterskab, og vores landshold klarer sig godt, er der en mulighed for, at det kan være overskudsgivende, og de penge øremærker vi som regel til bredde- og foreningsarbejde, siger DHF-formanden.

Ved herre-EM i 2026 kommer Jyske Bank Boxen i Herning til at danne ramme for endnu en finale i en håndboldslutrunde, mens medaljerne ved kvinde-EM i 2028 skal fordeles i Oslo.

Man skal blot tilbage til 2020 for at finde den seneste EM-slutrunde for kvinder i Danmark. Sidste gang, herre-EM var i Danmark, var i 2014. I 2019 delte Danmark værtskabet for herre-VM, som danskerne vandt, med Tyskland.

Danmark deler i 2023 ligeledes kvinde-VM-værtskabet med Norge og Sverige, mens der ved herre-VM i 2025 også skal spilles kampe i Norge og Kroatien.

Værtskaberne for kvinde-EM i 2026 og herre-EM i 2028 blev også tildelt lørdag. Rusland skal afholde kvinde-EM i 2026, mens Spanien, Portugal og Schweiz tager sig af herre-EM i 2028.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby