Danmark får to direkte pladser i Champions League

Dansk Håndbold Forbund bekræfter onsdag, at Danmark får to pladser direkte i kvindernes Champions League.

Håndboldpigerne får lettere ved at komme i Champions League (Foto: Anita Graversen)
Håndboldpigerne får lettere ved at komme i Champions League (Foto: Anita Graversen)

Dansk Håndbold Forbund (DHF) bekræftede onsdag, at Danmark får to pladser direkte i kvindernes Champions League.

Tildelingen er resultat af en beslutning truffet i Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) om at tildele de to øverst rangerede nationer på klubranglisten en ekstra direkte plads hver.

- Fra og med sæsonen 2016/17 får Danmark og Ungarn som henholdsvis nummer et og to på EHF’s klubrangliste for damer to direkte pladser i Champions League, skriver DHF.

KIF Kolding Københavns brug af ulovlig træner har medført store konsekvenser få timer før sidste spillerunde (Foto: Philip Davali) Håndbold - 23. mar. 2016 - kl. 17:28 Håndbold-skandalen: Hele Danmark er enige med os

KIF Kolding København bliver straffet, og det vender op og ned på det hele før aftenens afsluttende runde i håndboldligaen (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold - 23. mar. 2016 - kl. 16:21 Kæmpe skandale: Storhold straffes før sidste runde

Forbundet oplyser, at den ene af de direkte pladser går til DM-guldvinderen, mens den anden plads går til vinderen af grundspillet.

Hvis samme hold både vinder grundspillet og DM-finalen, går den anden Champions League-plads til DM-sølvvinderen.

Tidligere fik vinderen af grundspillet kun adgang til kvalifikationen til Champions League.

Team Esbjerg ligger i øjeblikket på førstepladsen i Primo Tours Ligaen og møder lørdag bundholdet Ringkøbing Håndbold hjemme, og i Esbjerg ser man frem til direkte kvalifikation til Champions League, hvis det lykkes at vinde grundspillet.

- En Champions League-plads er, hvad vi har kæmpet for i de seneste sæsoner, og i forhold til at skulle forsøge at opnå den i en svær kvalifikation i Rumænien er det et andet perspektiv at kunne klare det i en hjemmekamp mod Ringkøbing Håndbold, siger Team Esbjergs cheftræner, Lars Frederiksen i en pressemeddelelse fra klubben.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere