Danmark i ny storsejr: Letland var et let land

De danske landsholdsspillere kan endelig smide håndbolden langt væk i fem uger efter to barske sæsoner, der gled ud i ét, fordi OL smadrede sidste sommerferie

Jacob Holm og Danmark storsejrede over Letland. Foto: Anders Brohus
Jacob Holm og Danmark storsejrede over Letland. Foto: Anders Brohus
Følg Håndbold

KOLDING (Ekstra Bladet): Det var fuldstændig som sidste skoledag før sommerferien. Almindelig lal – og masser af forældre og øvrig familie på lægterne til den sidste og oven i købet betydningsløse kamp i sæsonen før fem ugers velfortjent ferie.

Det blev derefter…

Letland var et – let land… 14-5 ved pausen og 33-16 til sidst efter en rodet gang feriebold mod et hold, der oven i købet stillede uden en skadet Elvijs, med en ’oversavet’ højre fløj, en højre back på 16 – og Raimonds Trifanovs, der præsterede at kyle et straffekast en meter over mål!

De havde godt nok Dude, men der var hverken meget Big Lebowski eller Jeff Bridges over den skæggede lette, og Danmark var allerede inden kampen mod letterne lettet med kurs mod EM i Kroatien næste januar.

De allerstørste og mest Champions League-belastede af de danske spillere fik fri allerede inden, truppen overhovedet blev indkaldt. Men en spiller som Casper U. Mortensen var med og har sandt for dyden også slæbt for føden ikke bare i denne sæson – men faktisk i de to, der er gået på hver sin side af OL.

Der var ingen slinger i valsen hos de danske herrer. Foto: Anders Brohus
Der var ingen slinger i valsen hos de danske herrer. Foto: Anders Brohus

Manden på venstre fløj var alene om at spille samtlige otte gange 60 minutter i Rio de Janeiro på det fantastiske guldtogt i august sidste år. Sidste sommer fik spillerne lige akkurat to og enkelte tre ugers ferie, inden Gudmundur Gudmundsson kaldte tropperne til forberedelser i Aarhus – og det var sgu en alvorlig sag.

Ganske få dage efter, spillerne møre af jubel og hyldest vendte hjem fra Brasilien, startede træningen i klubberne. ’Tyskerne’ gik omgående i gang med pokalturneringen, og allerede weekenden efter hjemkomsten gik Bundesligaen i gang med tilhørende kilometer lange busture og to-tre dages rejse til hver udekamp.

Så intet under, hvis Casper U. Mortensen glæder sig til at stikke kursen mod ferielandet sammen med TV2-kæresten Stine Bjerre Jørgensen lige så hurtigt, det kan lade sig gøre. Spillerne kører simpelt hen på flade batterier efter to udmarvende sæsoner og de olympiske løjer bankende i én lang kæde af kampe for klub og landshold.

- Det er ikke det fysiske slid, der er værst. Det er den mentale belastning, der koster kræfter, forklarede Nikolaj Jacobsen, da Ekstra Bladet i foråret besøgte ham i Heidelberg – så intet under, at landstræneren på forhånd havde siet spillere som Mikkel Hansen, brødrene Toft, Kasper Søndergaard, Lasse Svan, Anders Eggert, Morten Olsen og egentlig også Niklas Landin fra og bevilget dem en ekstra uges sommerferie. B-kæden skulle nok køre EM-kvalifikationen hjem.

Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus

Niklas Landin blev så alligevel kaldt på banen ved et straffekast i starten af anden halvleg. Voldsomt bifald – ingen redning. Anføreren blev ekstra-indkaldt, da Kevin Møller styrtede under den første træning i Brøndby mandag med en skadet lyske.

- Der helt sikkert kommer på grund af den belastning, han har været igennem i løbet af sæsonen. Den slags skader kommer tit på dette tidspunkt, forklarede Nikolaj Jacobsen.

Han kan så glæde sig over, at han ikke sender flere skadede spillere på ferie. De fleste spillere starter arbejdet midt i juli, og det giver lige akkurat tre-fire ugers velfortjent pause til at få viklet den værste harpiks af fingrene og tømt hjernerne for Barca-åbninger, over- og undergange.

Knust efter modbydelig Le Mans-skæbne: Magnussen kan ikke forstå det

Cykel-festen fortsætter: Dansk OL-helt med kæmpe bedrift i stort etapeløb

Husker du? Her er de glemte sportsstjerner

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter