Danmark med et ben i semifinalen efter stort drama

Verdens bedste Mikkel var overdådigt spillende og scorede 14 gange, da Danmark slog Norge og tog et stort skridt mod semifinalen

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

HERNING (Ekstra Bladet): Vi er verdens bedste! Vi har slået Norge 30-26 i håndbold. Vi har slået Norge. Norge, kæmpers fødeland – Gro Harlem Brundtland, kong Harald, Ole Gunnar Solskjær, Edvard Grieg, Henrik Ibsen, Fridtjof Nansen, Rolv Vesenlund. Vi har slået dem alle sammen!

Ovenstående er venligst tyvstjålet fra en euforisk norsk tv-kommentator, Børge Lillelien, efter en fodboldsejr over England i 1981 og undersat til dansk.

Vi må vel godt ha’ lov at drille vore norske brødre lidt…

Historien om en torsdag aften i Herning kunne også være startet sådan her:

Hva’ så Norge? Hvis Sander Sagosen er verdens bedste, hvad er Mikkel Hansen så? Er han ikke bare lige en spids bedre…

Den nybagte far med hippie-håret spillede i hvert fald, som kom han fra en anden planet. Det var Mikkels aften i Herning!

Der var eddermame knald på stemme-Boxen lige fra start. Ja, faktisk længe inden, klokken fik sneglet sig hen mod 20.15. Atmosfæren var simpelt hen elektrisk og meget langt fra bingo-atmosfære og en ny omgang ’her kommer mutter med kost og spand’.

Der blev jublet, buhet, der var fælles rejsning, hvis man kan sige det på den måde, og bølgen rullede især imponerende forbi den enorme ståtribune.

Det var rødt i rødt. Danskere og nordmænd i en skøn blanding og ikke så meget blåt, at det gjorde noget. Men hede hule hedt på Heden.

Niklas Landin lagde ud som lyn og torden med tre redninger, inden Norge overhovedet fik scoret. En venstre lab på Sander Sagosen, en fod på en totalt fri Bjarte Myrhol. Han nappede et straffe fra Sander Sagosen, og René Toft kastede sig tungt og erobrede bolden omtrent midt på banen i duel med mildest talt lidt mere vævre Kristian Bjørnsen.

Store Toft fra Salling blev senere sendt i gulvet af Magnus Gullerud, forsvandt fra hallen og blev i omklædningsrummet. Formentlig med et nyt riv i lysken. Det var den dårlige nyhed på en ellers helt igennem fantastisk aften, der blev lidt for spændende til sidst.

Mikkel Hansen hamrede bare bold på bold ind bag Torbjørn Bergerud. Syv på otte forsøg alene inden pausen. Sander Sagosen siger du så. Tjaeh… Fem missere af fem mulige!

Nordmanden startede anden halvleg på bænken og kunne se Mikkel Hansen demonstrerede et håndled af den anden verden, da han trods kontant omklamring af Eivind Tangen hårdt presset alligevel fik svirpet læderet i netmaskerne.

De førte flere gange med tre og også med fem ved 16-11, men hullet blev aldrig gravet dybt nok i en gyser af rang. 17-14 ved pausen.

Men så slog de turboladerne til i anden halvleg og gik på 22-15, 24-16, men 26-20 blev til 27-25 og stadig tre-et-halvt minut på uret. L-a-n-g-e minutter…

Mikkel Hansen hamrede sin 14. scoring ind til 28-25 og sendte Boxen i ekstase, og ude på bænken gik Nikolaj Jacobsen vel og håbede, at hans rekord på 15 kasser ville blive minimum tangeret…

Rasmus Lauge plaffede Danmark på 29-25, og så var den myseost stort set skalperet, men derfor kan man jo lige så godt juble med 15.000 andre over scoringen til 30-26.

Danmark tog et kæmpe skridt mod VM-semifinalen, og Mikkel blev kåret som kampens spiller. Den havde de fleste luret…

Nikolaj Jacobsen kunne se Mikkel Hansen sende Danmark et skridt tættere på semifinalen. Foto: Jens Dresling
Nikolaj Jacobsen kunne se Mikkel Hansen sende Danmark et skridt tættere på semifinalen. Foto: Jens Dresling
 

1 af 18 Foto: Jens Dresling
2 af 18 Foto: Jens Dresling
3 af 18 Mikkel Hansen var flyvende med 14 scoringer mod Norge. Foto: Jens Dresling
4 af 18 Foto: Jens Dresling
5 af 18 Foto: Jens Dresling
6 af 18 Foto: Jens Dresling
7 af 18 Foto: Jens Dresling
8 af 18 Foto: Jens Dresling
9 af 18 Foto: Jens Dresling
10 af 18 Foto: Jens Dresling
11 af 18 Foto: Jens Dresling
12 af 18 Foto: Jens Dresling
13 af 18 Foto: Jens Dresling
14 af 18 Foto: Jens Dresling
15 af 18 Foto: Jens Dresling
16 af 18 Foto: Jens Dresling
17 af 18 Foto: Jens Dresling
18 af 18 Foto: Jens Dresling
42 kommentarer
Vis kommentarer