Danmark tæt på fiasko i bosnisk inferno

1000 vilde bosniske fans satte deres tydelige og lydelige præg på begivenhederne, da Danmark var tæt på en gedigen fiasko

Danmark hev med hiv og sving en sejr på 26-25 hjem mod Bosnien. (Foto: Jakob Jørgensen)
Danmark hev med hiv og sving en sejr på 26-25 hjem mod Bosnien. (Foto: Jakob Jørgensen)

DANMARK-BOSNIEN 26-25 (13-14)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Så har man set det med!

Gudmundur Gudmundsson skiftede nærmest hele holdet ud i pausen… Så ved man, der er dømt sparerunde sidst på sæsonen for en flok godt slidte håndboldspillere fra de pudsigste europæiske metropoler og afkroge.

Den principfaste islænding gør det ellers aldrig. Men ind kom Jacob Bagersted, der slet ikke blev brugt på udflugten til Litauen, og ind kom Nikolaj Markussen, Johan Hansen, Magnus Landin, storebror Niklas og Morten Olsen til en anden halvleg af en kamp, der absolut ingen betydning havde – for danskerne.

Det havde den til gengæld i dén grad for bosnierne, der med sejr på udebane kunne stjæle Hvideruslands EM-billet på flest scorede udebanemål i de interne dueller.

Opbakningen fejlede i hvert fald ikke noget. Omkring 1000 bosniske fans valfartede allerede tidligt på eftermiddagen til Brøndby til det største Balkan-grillparty på de kanter nogen sinde. De erobrede hallen vokalt – og havde i hvert fald flest tifosi iført bart maveskind og barske, bastunge slagsange.

(Foto: Jakob Jørgensen) Håndbold 1000 bosniske fans erobrer Brøndby

Bosniere var mødt frem i storartet stil for at støtte deres landshold. (Foto: Jakob Jørgensen)
Bosniere var mødt frem i storartet stil for at støtte deres landshold. (Foto: Jakob Jørgensen)

For danskerne var det sådan set ’kun’ et spørgsmål om ære og om at slutte ordentligt af på hjemmebane i den sidste, sjældne landskamp på hjemmebane.

Nu har vi gå også set Jesper Nøddesbo som straffekast-skytte. Formentlig med verdens længste finter – men usvigeligt sikker fra syv meter, og når Anders Eggert har orlov, Hans Lindberg er sygemeldt, og Mikkel Hansen kun går på gulvet for at blive kåret som årets spiller for fjerde gang i karrieren, kan man jo lige så godt gribe chancen.

Vi fik også set snurrige Morten Olsen med finter af den anden verden afsluttende med en pirouette 360 grader rundt og sikker scoring og pøbelfryd. Og vi fik – i første halvleg – set, at Rasmus Lauge er helt oppe i gear igen, opfindsom, med drev i læggene og skarpladt skudarm selv på en dag, da der var dømt periodisk sommer-bold.

Norge-spillerne kvalificerede sig til EM efter sejr over Tyrkiet. (Arkivfoto: René Schütze) Håndbold Norge klar til EM i håndbold - Serbien på vippen

Danmark kom bedst fra start, men bosnierne halede ind og overhalede til enorm jubel for deres buldrende fans teten midt i første halvleg og førte 14-13 ved pausen – anført af en stærk keeper i skikkelse af Benjamin Buric og skarpe missiler fra store Nikola Prce.

Den danske ’anden-kæde’ fik slidt sig på lige ved 19-19 og i front 22-20, men det var indlysende og åbenbart for samtlige 4467 tilskuere, at det var bosnierne, der spillede med hjerterne bankende uden på trøjerne og fløjlshandskerne kylet langt væk i forsvaret.

Rasmus Lauge og resten af det danske landshold måtte slide hårdt for sejr. (Foto: Jakob Jørgensen)
Rasmus Lauge og resten af det danske landshold måtte slide hårdt for sejr. (Foto: Jakob Jørgensen)

Rasmus Lauge og co. gav den også max gas i en hæsblæsende finish med netop Lauge tilbage på banen igen i stedet for Nikolaj Markussen, der blev klemt i det offensive forsvar.

Niklas Landin pådrog sig Benjamin Buric’ vrede med et tilfældigt benspænd, efter bosnieren udlignede til 25-25, og den bosniske bænk hoppede op og ned, mens Gudmundur Gudmundsson to minutter før tid sprintede op og ned ad sidelinjen som en vildfaren sputnik.

Johan Hansen – i sin hjemmebanedebut – stjal en bold, og Rasmus Lauge bragte i kontra Danmark på 26-25 til et jubelbrøl, der fuldstændig kvalte struberne på de 1000 bosniske fans. Niklas Landin parerede det sidste bosniske flæk, så danskerne reddede sejren – og æren.

Alle klappede – og hold kæft, hvor var der gang i den!

Rasmus Lauge knytter næven - det var også nødvendigt, når der skulle bokses med den 150 kilo tunge stregspiller fra Litauen. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold 150 kilo tung litauer imponerer Lauge

16 kommentarer
Vis kommentarer