Danmark tævede Slovenien i VM-test

Danmark slog Slovenien 36-26 i den tredjesidste test forud for VM-slutrunden

(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)

De danske håndboldherrer er på vej mod topformen inden VM i Qatar, som går i gang i næste uge.

Fredag aften bankede Danmark uden problemer Slovenien så sikkert som 36-26 foran 3815 tilskuere i Sparekassen Fyn Arena i Odense. Det var den første af tre kampe i træningsturneringen Totalkredit Cup.

I første halvleg var der decideret klasseforskel på de to mandskaber, og det var Danmark, som var klart i førersædet.

Slovenien fulgte med til stillingen 4-4, men derfra trak danskerne langsomt fra - især fordi Niklas Landin tog godt fra i målet, mens forsvaret også stod kompakt.

Gudmundur Gudmundsson på sidelinjen under mandagens træningskamp mod Sverige. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Gudmundsson holder VM-udtagelse helt åben

I den anden ende sprudlede især Mikkel Hansen og Anders Eggert. De scorede efter behag. Eggert lavede i de første 30 minutter syv mål, mens Mikkel Hansen bidrog med fire kasser. I anden halvleg fik begge spillere lov at hvile.

Danmark kom foran 9-5 efter et kvarter og øgede føringen til 19-11 inden pausen. Al spænding i kampen var dermed stort set forduftet Landstræner Gudmundur Gudmundsson overlod heller intet til tilfældighederne og lod de erfarne spillere styre løjerne i hele første halvleg.

Kasper Søndergaard sad helt over på grund af en skade i den ene tommelfinger. I stedet fik Mads Christiansen masser af minutter på pladsen som højre back. Og det gjorde han fint.

I anden halvleg fik flere af VM-boblerne, som kæmper om at få en plads i den endelige VM-trup, spilletid. Truppen skal skæres ned fra 18 til 16 spillere.

Kasper Søndergaard er fortsat i spil til en plads i VM-truppen trods sit uheld onsdag. (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold Godt nyt: Håndboldhelt slipper med skrækken

Michael Damgaard fik blandt andre chancen, og den danske ligatopscorer fra Team Tvis Holstebro fik vist lidt af sit spændende potentiale med fem flotte mål.

Damgaard rummer både et godt langskud, gennembrudsstyrke og blik for medspillerne. Det kan blive nyttigt til VM, hvis Gudmundsson tør udtage det spirende stjernefrø. Lige nu står Damgaard stærkere i billedet end Nikolaj Markussen, som også aspirerer til en af de yderste pladser i truppen.

Slovenien fulgte lidt bedre med i anden halvleg, men alligevel endte det med en overbevisende dansk sejr. Selvtilliden fejler dermed ikke noget på det danske VM-hold, som også slog Sverige 24-23 i mandagens VM-test i Malmø.

Danmark skal i weekenden spille yderligere to VM-testkampe. Lørdag venter Island i Aalborg, mens Sverige er modstanderen i Aarhus søndag. Ved VM i Qatar skal Danmark for første gang i aktion på næste fredag mod Argentina.

0 kommentarer
Vis kommentarer