Danmark tordner videre ved EM

Danmark er klar til mellemrunden efter en storsejr over Slovenien på 34-23. De høje forventninger til guld-favoritterne er ikke blevet mindre efter en eventyrlig anden halvleg

Mathias Gidsel og Danmark havde en forrygende aften i Debrecen. Foto: Lars Poulsen
Mathias Gidsel og Danmark havde en forrygende aften i Debrecen. Foto: Lars Poulsen
Følg Håndbold

DEBRECEN (Ekstra Bladet): Det danske landshold kan allerede nu booke billetten til de sjove kampe i Budapest.

Med en knusende sejr på 34-23 over Slovenien har Nikolaj Jacobsens mandskab reserveret en plads i mellemrunden. Cifrene kunne nemt fortælle en historie om en magtdemonstration fra første fløjt, men sådan var det ikke.

Danskerne spillede som nat og dag i de to halvlege. De sled og slæbte med slovenerne inden pausen – og kørte dem fuldstændig over efter sidebyttet.

Henrik Møllgaard havde sagt det meget klart efter første opgør mod Montenegro. EM er den sværeste turnering at vinde. Der er ikke plads til nogen offday.

Det havde verdensmestrene heldigvis ikke mod Slovenien. Men tænd-knappen var så sandelig heller ikke trykket i bund fra begyndelsen.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Sjælden utur
Smagen af EM-guld var i hvert fald langt væk i de første 30 minutter af kampen, hvor Danmark aldrig fik hægtet Slovenien ordentlig af.

De store stjerner var paradoksalt dem, der havde det sværest i denne periode.

Niklas Landin kæmpede længe med at få fat i buret, mens Mikkel Hansen leverede atypisk mange tekniske fej og tilmed oplevede, at skudarmen svigtede langt mere en vanligt.

Når åbenbaringen Mathias Gidsel samtidig havde vanskeligt ved at finde det niveau, som vi pludselig på helt urimelig vis er blevet vant til, så tegnede det til at blive svært.

Tændte advarselslamper
Nikolaj Jacobsen havde ellers tændt advarselslamperne inden dysten. Han var tydelig irriteret efter åbningskampen, der godt nok bød på en sejr på ni mål, men også talte endnu flere fejl.

Det går ikke ved et så konkurrencestærkt selskab, som EM er, pointerede landstræneren.

Og Jacobsens analyse gav i den grad mening, som første halvleg skred frem. Slovenien hører hverken til blandt EM-favoritterne eller i den tunge ende, men de var rigeligt på niveau til at holde trit med danskerne inden pausen.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Måske gentog landstræneren ordene i pausen, for der skete i hvert fald et eller andet. Danskerne var som forvandlet og fremstod langt mere koncentreret og effektive, mens fejlprocenten blev minimeret gevaldigt.

Sloveniens landstræner Ljubomir Vranjes trak timeout allerede seks minutter inde i anden halvleg. Danskerne havde udbygget pauseføringen fra 16-14 til 21-15 på det tidspunkt.

Tabte dørmand-kampen
Gidsel var begyndt at glide igennem forsvaret, mens Mikkel Hansen også fik vist, hvorfor han fortsat er blandt verdens absolut bedste håndboldspillere.

Og så var der Landin. Den danske anfører overstrålede alt og alle, og særligt på straffekast var han fuldstændig eminent. Klasse kan ganske enkelt ikke holdes nede. I hvert fald kun for en kort periode.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Og når slovenernes gigant på stregen, Blaz Blagotinsek, samtidig tabte dørmand-kampen mod den danske midterblok, så det pludselig rigtig godt ud over hele linjen.

Den danske defensiv strålede ganske enkelt i anden halvleg, hvilket sølle ni slovenske mål bevidnede.

Midt i den fænomenale anden halvleg blev der såmænd plads til et gensyn med hasteindkaldte Hans Lindberg. Legenden fik også lov at lege med i festen.

Nu er der endnu en sidste gruppekamp mod Nordmakedonien til at finpudse detaljerne inden mellemrunden.

Og uanset udfaldet er Danmark sikker på at tage to point med sig, da mandagens modstander tabte sin kamp mod Montenegro tidligere lørdag aften.

Læs også: Ingen dansk panik: Særlig regel kan redde ham

Jan Pytlick giver dig her de fem EM-stjerner, du skal holde øje med til EM.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+