Danmark videre i VM efter rå gyser

Sandra Toft strålede i målet, og Kathrine Heindahl sloges som en bersærk i begge ender af banen, da Danmark slog Brasilien og gik videre efter nervøs indsats

Dansk jubel undervejs mod Brasilien. Foto: Lars Poulsen
Dansk jubel undervejs mod Brasilien. Foto: Lars Poulsen

OLDENBURG (Ekstra Bladet): Det kan godt være, brasserne har opfundet sambaen. Vi har Sandra Toft – og Dannevirke Heindahl!

Det var lige præcis nok til at slå Brasilien i en gyser af rang med 22-20 efter 13-13 ved pausen, og dermed er Klavs Bruun Jørgensen og holdet nu klar til den ottendedelsfinale, der har været det beskedne mål for dette VM.

Danmark var konstant bagud inden pausen, i voldsom krise i tredje kvarter, gik langt om længe i front 20-17 ti minutter før tid – og alligevel skulle det ende i en ren gyser, hvor danskerne trak meget store veksler på meget så spillere.

Men trænere og spillere på bænken kunne alligevel jublende strække armene i vejret 15 sekunder før tid, da endnu en spildt dansk bold i den anden ende blev konverteret til en sej dansk tackling og spilstop foran suveræne Sandra Tofts bur.

Nu kan kampen mod Rusland på fredag blive en mærkværdig udfordring, fordi stillingen i gruppen med Tyskland, Serbien, Holland og Korea, som Danmark krydser med, indtil videre er fuldstændig åben i forhold til placeringer. Så en førsteplads, som Danmark kan gafle med sejr over Jevgenij Trefilovs tropper, kan være lige så skidt som en fjerdeplads, der kan ende med en på papiret lettere modstander.

Alle er en anelse mere kloge efter fjerde runde i den gruppe torsdag. Måske…

Sejlede sidelæns i 1. halvleg
De jublede selvsagt, som havde de vundet en mindre titel allerede. Indfrielsen af målsætningen kan sætte kræfter fri, ingen endnu kender, og det bliver spændende at se, hvad de kommende dage byder på ude på hotellet med den elendige kok og de halvsløje råvarer.

Sandra Toft er nok spinkel, men den klejne keeper blev ved med at strække en uventet arm ud, plukke en friløber her og et skud der, et vigtigt straffe og nappe en fri stregspiller. Og uden hende var det slet, slet ikke gået på en aften, der blev alt, alt for spændende. Arrangørerne burde have sendt et fad caipirinhaer rundt i hallen for at dulme de mange nervøse danskere i EWE Arena.

Hvis man vil vide, hvordan rådvildhed ser ud, kan man spole tilbage til første halvleg og en dansk offensiv, der sejlede så sidelæns, at skuden aldrig ville have nærmet sig stranden. Hvis man vil vide, hvordan panik ser ud på en håndboldbane, så er et blik på det første kvarter efter pausen nok så tæt på en definition, man kan komme.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Nu har Brasilien i tre kampe sejlet som en førerløs skude med hullede sejl og defekt ror, og så vælger samba-kvinderne selvfølgelig at få fuldstændigt styr på sige selv lige præcis i dén kamp, der havde mere end bare et skær af skæbne skruet hen over sig. For begge kvindskaber.

Stor tak til Sandra Toft for at holde Danmark inde i kampen. Uden hendes enormt vigtige parader kunne det legende let have set temmelig mørke-sort ud allerede ved pausen, men en redningsprocent på 41 – ni på 12 – var fandme også nødvendig i et opgør, hvor der kun var sus i de sydamerikanske skørter, når de løb kontra efter endnu et brændt dansk skud.

Evigt fightende Heindahl
Resten af den brasilianske offensiv foregik i et tempo, hvor deltagerne i en gennemsnitlig husmoderforening både kunne have nået at sætte vand over til kaffe og nå ind i salen igen, inden brasserne havde spadseret og masseret bolden op til et nyt attack på det danske centerforsvar.

Sandra Toft skældte ud – eller forsøgte i hvert fald at opildne – sine lettere rådvilde medspillere i en time-out i første halvleg, hvor Danmark næsten konstant var på hælene. Brasilianerne gik i front 6-3 og havde flere tremålsføringer, inden Danmark fik slæbt sig op på 13-13 ved pausen.

Line Haugsted og Mette Tranborg missede begge deres to første skud i kampen, og så kunne man godt fornemme, at de to yngre kræfter ligesom lukkede ned for artilleriet af frygt for at brænde nummer tre.

Danskerne søgte voldsomt meget ind over stregen, og det lykkedes også pænt inden pausen, hvor en evigt fightende Kathrine Heindahl sloges som en bersærk, scorede fire alene inden pausen og kæmpede sig til et par straffekast.

Hun og Sandra Toft var de helt store oplevelser, og så er det immervæk også imponerende, at Stine Jørgensen kan blive ved og ved, selv om succesraten ind imellem var svingende – for nu at sige det mildt.

Men hun gik forrest, og det fortjener også en slags ros!

Se også: Landsholdet flygtede fra hotel-buffet: Sådan har de løst pinlig madkrise

Se også: Undrede du dig også? Derfor blev komiker 'snydt' for 'trøje-stunt'

1 af 13 Foto: Lars Poulsen
2 af 13 Foto: Lars Poulsen
3 af 13 Foto: Lars Poulsen
4 af 13 Foto: Lars Poulsen
5 af 13 Foto: Lars Poulsen
6 af 13 Foto: Lars Poulsen
7 af 13 Foto: Lars Poulsen
8 af 13 Foto: Lars Poulsen
9 af 13 Foto: Lars Poulsen
10 af 13 Foto: Lars Poulsen
11 af 13 Foto: Lars Poulsen
12 af 13 Foto: Lars Poulsen
13 af 13 Dansk jubel undervejs mod Brasilien. Foto: Lars Poulsen
kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen