Danmark vinder vanvittig håndboldkamp

Sandra Toft og Kathrine Heindahl storspillede, da Danmark efter mærkværdig landskamp og store problemer hentede sejr på 28-22 over Slovenien

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

FARUM (Ekstra Bladet): Far out i Farum!

Danmark vandt 28-22 over Slovenien, men hvis Klavs Bruun og Lars Jørgensen torsdag møder verden fuldstændigt pelsede for hårvækst øverst på deres kødelige harddiske, er det ikke nødvendigvis fordi, de har kørt en tur med trimmeren, er blevet overfaldet af en løbsk Flymo eller er ramt af chok. De har såmænd nok bare brugt natten på at rive sig selv i totterne oven på en besynderlig – ja, mystisk – landskamp.

Danmark ejede den kamp fra start, kom buldrende ud af starthullerne og gik i front 9-2 på 12 minutter. Men allerede efter otte minutter havde Sandra Toft i målet præsteret otte fornemme redninger – deriblandt to på straffekast – og tavlen fortalte ’kun’ om en dansk føring på 4-1 på det tidspunkt.

Efter et kvarter blev der skiftet ud, en rusten Line Jørgensen gjorde comeback efter 11 måneders pause, Sarah Iversen kom ind i midterforsvaret i stedet for Kathrine Heindahl, og slovenerne fik fart i skoene i deres offensive forsvar – og næsten alt gik i stå for de danske kvinder.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Ti tekniske fejl på en halvleg, tre tumpede udvisninger kostede bl.a. to scoringer i tomt bur, fordi Lotte Grigel og Stine Jørgensen bl.a. lavede satsede indspil til stregen. Krydsene, der sad lige i skabet i starten, gik fuldstændigt i ged, og der var inviteret til åbent hus i forsvaret. Sandra Toft, der havde ti redninger på de første 17 minutter, så ikke en bold resten af halvlegen!

Slovenerne buldrede, drevet af skarpe næsers sans for modstandernes problemer, helt op på 12-11 ved pausen. Det var sgu da godt, Balkan-underhundene af alle mulige årsager var ramt af afbud fra de ni bedste spillere…

Vi vidste jo godt, at det nok ville blive bedre efter pausen. Men helt sikker var man sgutte!

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Der blev nu alligevel sejlet både ned og op ad åen i Farum Arena, uden at det nogen sinde blev det festfyrværkeri, man kunne have håbet på i et 2017, der har budt på lutter nederlag – og både store og bitre – i Golden League i Frankrig og testkampen mod Tyskland i Aarhus i juni.

Strengt taget har Danmark siden de tre indledende sejre ved EM i Sverige spillet yderligere fem ved slutrunden plus de fire i foråret og indtil onsdag aften kun slået Rumænien og spillet uafgjort mod Rusland.

Nu kom der så i tiende forsøg en sejr til annalerne, men spillet skriver sig næppe ind i historiebøgerne. Sandra Toft fik fat i målet i anden halvleg, Line Haugsted hamrede nogle fornuftige langskud af sted, Kathrine Heindahl var sikkerheden selv i stort set alt, hun foretog sig i begge ender af banen, og Mette Tranborg fik efter en svær start langt om længe indstillet kikkertsigtet.

Den gode nyhed: Der er nok at arbejde med!

Mulle erobrer Brøndby og Valby i kæmpe humør ni måneder efter, hun sled bænken i laser i Malmö, Helsingborg og Göteborg. Foto: Lars Poulsen Håndbold Mulle: Jeg er en gammel pige med kuldegysninger