Dansk chok-nederlag: Vi fik som fortjent

For mange afbrændere og for dårligt forsvarsspil kostede dyrt i Montenegro, fastslår Nikolaj Jacobsen

Nikolaj Jacobsen var alt andet end tilfreds efter nederlaget til Montenegro onsdag aften. Foto: Savo Prelevic/Ritzau Scanpix
Nikolaj Jacobsen var alt andet end tilfreds efter nederlaget til Montenegro onsdag aften. Foto: Savo Prelevic/Ritzau Scanpix

En stribe misbrugte målchancer hævnede sig for det danske herrelandshold i håndbold, der onsdag aften tabte 31-32 på udebane til Montenegro.

Landstræner Nikolaj Jacobsen hæfter sig særligt ved sit holds scoringsproblemer, der var et gennemgående træk i den første landskamp efter VM-triumfen i januar.

- Vi lavede 31 mål, og jeg synes, at vi brændte alt, alt for meget og fik ikke scoret på vores chancer. Når man ikke er mere effektiv i begge ender, får man som fortjent, og så taber vi også i dag, siger landstræneren til TV2 Sport.

Hans spillere kom fra kampens start i modvind i en hal med et fanatisk hjemmepublikum, der gav Montenegro-spillerne et løft.

Hjemmeholdet var foran i det meste af kampen, og hver gang Danmark så ud til at have tilkæmpet sig et overtag, mistede holdet grebet igen.

Ud over de mange afbrændere på Montenegro-målmand Nebojsa Simic er landstræneren også utilfreds med sit holds forsvarsspil.

- Vi vidste godt, at de kan spille god håndbold og lave en fantastisk stemning. Jeg synes ikke, at vi leverede på det niveau, vi kan. Defensivt dækkede vi ikke ret godt i 6-0 og havde for få redninger, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark er trods nederlaget fortsat nummer et i EM-kvalifikationsgruppen, hvor Ukraine og Færøerne er de to øvrige hold.

Danskerne får mulighed for revanche over Montenegro allerede på lørdag, når holdene tørner sammen i København.

Se også: Dansk landsholds-stjerne droppede VM-festen: - Ren og skær misundelse

Se også: Skær ned på Champions League

Foto: Jens Dresling Håndbold - 8. apr. 2019 - kl. 16:15 Mikkel med dyster spådom

Se også: Storklub redder livet - måske

Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Helt tæt på GULD-heltene: Pengene, hemmelighederne og familien

Et skuffet dansk landshold forlader hallen i Barcelona. Foto: Lars Poulsen Sport og spil VM-historie: Så tæt var Danmark på VM-guld

Bent Nyegaard har endnu engang guidet danskerne sikkert gennem en håndbold-slutrunde. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Hele Danmarks håndbold-Bent: Jeg siger altid min mening

4 kommentarer
Vis kommentarer