Annonce:
Annonce:

Dansk EM-chok: Forsvarsgeneralen knæskadet i sidste test

Marianne Bonde måtte udgå efter ti minutter, da Danmark vandt den sidste testkamp før EM over Frankrig 26-23 - Sandra Toft forlod humpende banen seks minutter før tid

Marianne Bonde blev knæskadet en uge inden EM. (Foto: Lars Poulsen)
Marianne Bonde blev knæskadet en uge inden EM. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

OSLO (Ekstra Bladet): Forsvarsgeneralen ude af spillet i den sidste kamp en uge inden, EM går løs i Ungarn næste søndag?

Det er næsten det værst tænkelige scenarie, hvis Marianne Bondes uheld efter10 minutter af træningskampen mod Frankrig kommer til at koste hende dage på langs inden slutrunden.

De første meldinger gik på et overstræk af venstre knæ, som umiddelbart blev behandlet, strukket, revet i og testet af fysioterapeut Birte Andersen med massør Allan Poulsen som kyndig observatør bag sidelinjen.

Og lige så slemt! Sandra Toft, der startede på banen i anden halvleg, forlod haltende og med bekymret mine kampen seks minutter før tid i selskab med massør Allan Poulsen.

Talentet snød den garvede for EM-billet

Annonce:

Solo-ulykken skete, da en ellers stærkt startende Marianne Bonde i en dansk kontra scorede til 4-5 i en flot desinget kontra på et fornemt lob over den franske keeper Armelle Attingre. Men da Marianne Bonde rejste sig fra gulvet umiddelbart efter træfferen, var det tydeligt, at der var sket noget med venstre knæ under udførelsen af akrobatikken i forbindelse med scoringen.

København Håndbold-spilleren bøjede overkroppen over sine strakte ben og begyndte humpende at styre mod den danske bænk, hvorfra fyssen kom farende. Efter ni minutter på langs og forsigtig trippen op og ned langs sidelinjen, rystede Marianne Bonde på hovedet og forlod arenaen i samråd med sundhedssektoren.

Hun blev iset ned i den såkaldte ismaskine ’Game Ready’, som spillerne ofte benytter efter kampene. Den foreløbige diagnose lyder på et overstræk, som der skal behandles videre på i morgen, når truppen efter tidlig afgang fra Oslo lander i Billund sidst på formiddagen.

Lærke får EM-billetten i morgen

Annonce:

Ingen kan altså endnu sige, om uheldet kommer til at koste dage eller uger for Marianne Bonde, der er ordførende forsvarsgeneral – og har gjort det godt i den rolle også under løjerne ved Møbelringen Cup. Hun bliver svær at undvære, hvis det altså går så galt.

Danmark vandt efter de sædvanlige startproblemer – 0-4 efter fire minutter – relativt sikkert over Frankrig i en kamp, der tydeligt bar præg af at være den tredje på fire dage. De danske jenter brændte et hav af chancer undervejs i et opgør med masser af fejl fra begge sider. 

Til gengæld stod de to playmakere Kristina Kristiansen og Lotte Grigel for en del af underholdningen ved begge at blive fanget som ’målmænd’ i undertalsspil.

Ingen af dem fylder meget i buret – men de holdt dog den samme runde redningsprocent…

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: