Dansk forsvar i kæmpe problemer

Klavs Bruun Jørgensens nye forsvar stod ikke distancen på udebane i en kamp, som Danmark godt nok vandt – uden at overbevise overhovedet

Klavs Bruun har stadig ikke fået forsvaret på plads. (Foto: Lars Poulsen)
Klavs Bruun har stadig ikke fået forsvaret på plads. (Foto: Lars Poulsen)

EM-kvalifikation, PORTUGAL-DANMARK 21-26  (10-14):

Hvis Klavs Bruun Jørgensen er typen, der går ind for, at ’det skal bygges væk’, så bliver der eddermame knald på de lokale byggemarkeder og tømmerhandler i Virum, Sorgenfri og nærmeste omegn i efterårsferien. Og parcellen nord for København bliver muligvis udrustet med såvel hønse- som legehuse – eller eventuelt et solidt plankeværk!

Landstræneren så rolig ud – udvendig – men må have været ved at koge over indendørs over sit forsvar i starten af kampen i den portugisiske udørk Pinhel, hvor de lokale underdogs gjorde det markant bedre end i de sidste træf med danskerne, der tilbage i 2009 endte i to nederlag i størrelsesordenen minus 20 hver.

Se også: Klavs Bruun dropper to spillere inden Portugal-møde

Portugal tabte i fredags nok engang med 20 i Rusland i EM-kvalifikationen, men mod et dansk landshold med forsvarsspillere, der indledningsvis var stive som saltstøtter, kunne værtinderne gang på gang bryde igennem en enormt hullet dansk defensiv.

Det, der lykkedes så fint i fredags mod Tyrkiet i Aarhus, nemlig det nye, offensive forsvar kiksede totalt i indledningen – og blev ikke forbedret markant undervejs.

Med en større træfsikkerhed kunne portugiserne have holdt tættere kontakt med et dansk hold, hvor spillerne ofte var alt for bold-fikserede, så en portugiser ofte stod fuldstændig blank på stregen eller fløjen. De rapfodede portugisere havde heller ikke store problemer med at finte sig ud af mand-mand-forsvaret og bryde igennem til lette scoringer.

De fulgte med til 9-9 efter 20 minutter, men Klavs Bruun Jørgensens tropper slog så et lille hul i to overtalsperioder mod slutningen af halvlegen, så pausestillingen var 14-10 i dansk favør.

Offensivt blev det danske hold alvorligt udfordret af Portugals helbane-pres, som danskerne aldrig fik løst overbevisende – der blev simpelt hen ikke løbet nok. Tilsæt så en række sløje fløj-afslutninger, Ann Grete Nørgaards to brændte straffekast (igen!), tekniske fejl og man ser konturerne af store landstræner-hovedbrud så tæt på VM på hjemmebane.

Se også: Klavs Bruun efter debutsejr: Det er smukt med 70 frikast

Rikke Poulsen tog fint fra i målet, da hun blev sendt på banen i anden halvleg, hvor føringen vekslede mellem tre og fem mål. Sejren var aldrig i fare – men Portugal er altså et hold, Danmark burde have slået med 15!

Maria Fisker, der fik smadret hele foråret efter en kraftig hjernerystelse i januar, fik trods sit ’støddæmper-pandebånd’ et alvorligt fur i mødet med en portugisisk knæskal og måtte ud til tjek på sidelinjen. Umiddelbart er der dog ikke noget, der tyder på, at fløjspilleren er hårdt ramt.

I Danmarks gruppe vandt Rusland i Tyrkiet en storsejr på 44-30 over Danmarks modstander fra i fredags.

- Jeg fik ikke svar på noget som helst. Bortset fra, at jeg igen fik bekræftet, at vi har store problemer med at score mål, selv om vi egentlig tilspiller os mange chancer. Det var noget rod, og vi kan ikke bruge kampen til ret meget ud over, at vi fik to point, sagde Klavs  Bruun Jørgensen til TV2.

Se også: Sikker dansk sejr over Tyrkiet

0 kommentarer
Vis kommentarer