Dansk forsvarschef trygler mega-stjernen: Nu vil jeg ha’ bank af dig!

Henrik Møllgaard ser frem til et muligt VM-møde med Frankrig og deres største stjerne, som samtidig er hans klubkammerat. Franskmændene er revanchelystne oven på OL-skuffelsen 

Henrik Møllgaard håber at møde holdkammeraten fra Paris Handball, mega-stjernen Nikola Karabatic, i VM i Frankrig. Og han har et sært ønske for det møde. Foto: Lars Poulsen.
Henrik Møllgaard håber at møde holdkammeraten fra Paris Handball, mega-stjernen Nikola Karabatic, i VM i Frankrig. Og han har et sært ønske for det møde. Foto: Lars Poulsen.

PARIS (Ekstra Bladet): Det er ikke hver dag, at man hører om almindelige mennesker, der bevidst beder om bank.

Men håndboldspillere – i hvert fald nogle af dem – er måske heller ikke helt almindelige. Den danske forsvars-viking og Paris Handball-spiller Henrik Møllgaard er en den slags, som bestemt ikke har noget imod at få en ordentlig én på sinkadusen.

Så længe det foregår inde på en håndboldbane.

Og der er én særlig person han helst vil have slag af. Frankrigs største stjerne, Møllgaards holdkammerat i Paris Handball, Nikola Karabatic.

- Det er jo kun sjovt at få nogen på kassen. Det er jo det, der er sjovt ved håndbold. At komme ind med fuld knald på. Det kan godt være, det ikke føles så sjovt at få Nikola Karabatic i hovedet, men det er dér, jeg elsker at stå, siger han til Ekstra Bladet og uddyber:

- Det er det, jeg håber at få lov at opleve ved VM. Der skal da være nogle blå øjne, og det skal helst være mod de allerbedste.

Stjernens advarsel til Danmark
Hvis Møllgaard skal gøre sig forhåbninger om at få klø af Karabatic, kræver det til at begynde med, at Danmark spiller sig videre fra Gruppe D, mens Frankrig gør det samme fra Gruppe A.

Henrik Møllgaard kan godt have sin tvivl om, hvorvidt Karabatic og co. er til at slå på hjemmebane ved VM. Foto: Lars Poulsen.
Henrik Møllgaard kan godt have sin tvivl om, hvorvidt Karabatic og co. er til at slå på hjemmebane ved VM. Foto: Lars Poulsen.
 

Og spørger man Møllgaard, så venter der nogle revanchelystne franskmænd oven på Danmarks overraskende sejr over franskbrødene i sommerens OL-finale.

- De prikker til os i Paris. De var meget faste i kødet omkring, at vi jo fik OL, og så tager de VM på hjemmebane. Den får vi ikke lov at røre ved, mener de. De skal bare vinde, har Karabatic sagt til mig. Hvis de ikke var sultne for at vinde VM på hjemmebane, så er de i hvert fald blevet det.

Ingen drillerier fra danskeren
Den store dansker har ikke skulle nyde noget af at drille Karabatic oven på OL-triumfen.

- Jeg har ikke været ret smart i forhold til, at vi vandt OL. For på meritter er vi noget efter Frankrig. Der er ikke meget at vise frem sammenlignet med dem. De har gjort det mange gange, og de er slet ikke færdige endnu.

Møllgaard kan da også godt selv komme i tvivl om, hvorvidt Danmark over hovedet kan banke Frankrig på hjemmebane.

- Jeg tror, man skal være mere end et par mål bedre end Frankrig for at få lov til at slå dem. Der bliver så meget tryk på. De vil komme med så meget, at det ikke bliver fifty-fifty, når det går i gang. De vil få dommerkendelser med sig. De har rigtig, rigtig mange tusinder tilskuere i ryggen, som har glædet sig til det her.

Frankrig viste skræmmende styrke i åbningskampen ved at lammetæve Brasilien med 31-16.

Se også: Veloplagt Landin: Vi kan slå alle

Se også: Frankrig ydmyger Brasilien i ensidig VM-åbning

Se også: Danske VM-drenge omringet af store politistyrker

Se også: VM-chok: En af de allerstørste melder fra

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere