Dansk håndbold-komet lynede – og huskede begge sko

Jacob Holm startede sit landsholdsliv med at sove over sig mandag, stille til træning med to venstresko – og spillede så en glimrende kamp mod Holland

Jacob Holm bryder gennem de hollandske diger og scorer. Foto: /ritzau/Hollandse Hoogte
Jacob Holm bryder gennem de hollandske diger og scorer. Foto: /ritzau/Hollandse Hoogte

Jacob Holm havde stillet vækkeuret – og husket begge sko!

Sæsonens helt store åbenbaring i herre-ligaen fik langt om længe sin landsholdsdebut, efter han måtte melde afbud til de to Ungarn-kampe i starten af maj på grund af en overbelastet albue. Den finurlige 21-årige bagspiller med det speedede fodskifte fik hakket to bolde i kassen og havde såmænd blot været få sekunder på banen, da han med en forrygende aflevering spillede Jacob Bagersted fuldstændig blank på stregen – og bum: 15-8 til Danmark.

Nikolaj Jacobsens tropper vandt uden store dikkedarer 36-24 over Holland efter 18-10 ved pausen og er nu 100 pct. sikre på at gå til EM i Kroatien i januar – og napper også puljens førsteplads, der giver en bedre seedning før slutrunden.

So far, so good. Hollænderne var ikke på toppen i en kamp, hvor Danmark stillede uden Mikkel Hansen, brødrene Toft, Kasper Søndergaard, Morten Olsen, Anders Eggert og Lasse Svan. Niklas Landin måtte godt nok tage med på togtet til Almere efter Kevin Møllers skade, men butikkens førstemand holdt sig på bænken i samtlige 60 minutter.

Aalborg Håndbold-spilleren Martin Larsen tyrer mod mål. Nikolaj Jacobsen var fint tilfreds med såvel Larsen som de andre spillere fra andet geled, der ordnede arbejdet, mens Mikkel Hansen og Co. fik en friuge. Foto: /ritzau/Hollandse Hoogte
Aalborg Håndbold-spilleren Martin Larsen tyrer mod mål. Nikolaj Jacobsen var fint tilfreds med såvel Larsen som de andre spillere fra andet geled, der ordnede arbejdet, mens Mikkel Hansen og Co. fik en friuge. Foto: /ritzau/Hollandse Hoogte

Jacob Holm var i grove træk tilfreds efter en uge, der fik en slem, slem optakt for den 21-årige vestjyde, der nørder med sociologi, spiller rock og for nylig debuterede på dén scene ved Jelling Festival.

Men mandag var han helt væk, da holdet stillede til samling. Jyden var ikke med på telefonlisten og fik derfor ikke sit wake-up call, sov over sig og kom for sent til et møde – hvorefter han til den første træning i Anja Andersen Hallen i Brøndby opdagede, at han havde taget to venstre-sko med i tasken…

Værsko og skyl… Det er det, jyder kalder træls!

Mod Holland fejlede skoene dog intet, og talentet virkede også rimeligt vågen:

- Det er super fedt. Jeg er rigtig glad, og det var super sjovt, siger Jacob Holm til TV2 efter den sikre sejr, der gør søndagens kamp i Kolding mod gruppens prügelknabe fra Letland til en kamp om kejserens skæg.

- Jeg skulle lige spille lidt nerver af, indrømmer Jacob Holm og tilføjer:

- Jeg synes, jeg spiller en fin første halvleg, men i starten af anden går jeg nok lidt for meget sidelæns. Vi skulle lige løse deres 5:1-forsvar, men alt i alt var det en okay kamp. Det var en kæmpe oplevelse og noget, man kan lære en masse af – jeg håber på meget mere, siger kometen til TV2.

Det blev væsentligt nemmere at nedbryde de hollandske diger, end Nikolaj Jacobsen havde regnet med. Her er landstræneren i selskab med fysioterapeuten Anja David Greve. Foto:/ritzau/Hollandse Hoogte
Det blev væsentligt nemmere at nedbryde de hollandske diger, end Nikolaj Jacobsen havde regnet med. Her er landstræneren i selskab med fysioterapeuten Anja David Greve. Foto:/ritzau/Hollandse Hoogte

- Det var en rigtig fin kamp, hvor vi spillede koncentreret det meste af vejen. Vi får spillet de ting, vi gerne vil, får mere ind på rygraden og tager herfra med en god oplevelse, siger Nikolaj Jacobsen til Ekstra Bladet.

Blev det nemmere, end du havde regnet med?

- Ja, det gjorde det. I den første kamp i november havde Danmark jo langt større problemer, og Niklas Landin stod flot den dag. Jeg synes, vi dækker dem anderledes end i den første kamp (under Gudmundur Gudmundsson, red), fordi vi står mere defensivt – og ud over kontraer tillader vi dem egentlig ikke at lave den store ravage, lyder Nikolaj Jacobsens hurtige analyse.

Hvad skal I nu bruge kampen på søndag mod Letland til – den er jo helt ligegyldig?

- Jeg vil se nogle af de nye spillere mere an. Tim D. Sørensen får mere spilletid, Peter Balling skal have lov at vise, hvad han kan, og så vil vi egentlig bare bygge videre på det, vi viste i dag. Der kommer også en del mennesker i Kolding, og dem vil vi også gerne give en oplevelse, siger landstræneren efter det, man vist roligt kan kalde Nikolegestue.

Danmark smadrer Holland og er klar til EM

Guldhelten og tv-stjernen: Ikke tid til bryllup

Wilbek om 'ækel' kritik: Derfor vil jeg ikke svare

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri