Dansk håndboldlegende død - han blev kun 66 år

Den danske håndboldlegende Thor Munkager er død. Han blev 66 år

Thor Munkager spillede 103 A-landskampe for Danmark og opnåede legendestatus i Helsingør IF. Her er han i aktion i 1983. Arkivfoto: Richard Heines
Thor Munkager spillede 103 A-landskampe for Danmark og opnåede legendestatus i Helsingør IF. Her er han i aktion i 1983. Arkivfoto: Richard Heines

Den tidligere danske landsholdsspiller og assistenttræner på håndboldlandsholdet Thor Munkager er død. Han blev 66 år.

Thor Munkager har de seneste ti år været hårdt ramt af en række hjerneblødninger, og natten til mandag blev han hentet af en ambulance, da han fik det dårligt. Thor Munkager døde på vej til hospitalet.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) bekræfter dødsfaldet, og generalsekretær Morten Stig Christensen begræder tabet af en stor personlighed i dansk håndbold.

- Han var en enestående håndboldspiller - men et endnu mere enestående menneske. Han har i en årrække arbejdet som uddannelsesvejleder for vores unge håndboldspillere. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange unge menneskers liv han har berørt, og det er en meget afholdt mand i håndboldverden, vi desværre må tage afsked med, siger Morten Stig Christensen og fortsætter:

- Når vi mødtes, spurgte han altid, hvordan jeg havde det. Det var meget typisk for ham. Han var fantastisk empatisk og lyttede altid til andre mennesker. Han havde, på sin egen stille og rolige facon, en egenskab til at få mennesker til at få det bedre, fortæller Morten Stig Christensen.

Thor Munkager blev 66 år. Foto: /ritzau/Carsten Andreasen
Thor Munkager blev 66 år. Foto: /ritzau/Carsten Andreasen
 

Thor Munkager opnåede 103 A-landskampe som spiller, og han var cheftræner for Helsingør IF, HIK og AB's herrer og FIF's damer. I starten af 00'erne blev han ansat som assistenttræner for Torben Winther på det danske herrelandshold og spillede en vigtig rolle som mental coach for landsholdsspillerne.

Som spiller deltog Thor Munkager ved OL 1972 og han blev i 1978 nummer fire ved VM i Danmark. Munkager blev efter turneringen kåret som verdens bedste stregspiller.

Thor Munkager opnåede legendestatus i Helsingør IF, hvor han var med til at vinde tre sølvmedaljer og to bronzemedaljer. Som træner vandt han DM-guld med dameholdene fra HIF og FIF.

Thor Munkager (tv) sammen med Torben Winther. Foto/ritzau/Bo Svane
Thor Munkager (tv) sammen med Torben Winther. Foto/ritzau/Bo Svane
 

Den tidligere danske landstræner Torben Winther lærte Thor Munkager at kende i 1973, og det er med stor sorg i stemmen, at Torben Winther taler om sin mangeårige ven.

- Han har betydet meget for mig, ligesom han har betydet meget for rigtig mange håndboldspillere i Danmark. Han var et fantastisk menneske med stor empati, og jeg er glad for, at vi arbejdede sammen i Helsingør og på landsholdet, siger Torben Winther, der modtog den triste besked om Thor Munkagers død tirsdag:

Artiklen fortsætter under billedet.

Torben Winther og Thor Munkager jubler på den danske bænk ved EM i Sverige. Arkivfoto: /ritzau/Jens Dresling
Torben Winther og Thor Munkager jubler på den danske bænk ved EM i Sverige. Arkivfoto: /ritzau/Jens Dresling
 

- Jeg har været meget ked af det siden. Men Thor har jo desværre været syg længe, og allerede tilbage i tiden som assistent på landsholdet havde han hjerteproblemer, der senere medførte hjerneblødninger. Han var meget syg det seneste år, desværre, siger Torben Winther og fortsætter:

- Vi var vældig gode venner, og Thor havde en evne til altid at se tingene fra en anden vinkel og give et godt råd med på vejen. Det var også derfor, at så mange mennesker satte pris på ham, tror jeg. Man kunne altid regne med ham, og det er trist, han ikke er iblandt os længere.

Allan Simonsen er naturligvis en del af Fodboldens Hall og Fame, mens Henning Jensen endnu har den hæder til gode. Foto: All Over Press Allan Olsen - 6. dec. 2017 - kl. 11:02 Døde før han blev hyldet: Giv nu Henning Jensen den ære

Onsdag aften tager Madrid afsked med Henning Jensen. Foto: Erik Friis. Spansk fodbold - 6. dec. 2017 - kl. 13:11 Dansk legende blev mester med Real Madrid - i aften hylder Ronaldo Henning

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere