Dansk håndboldstjerne tæt på at blive blind

Lasse Svan var millimeter fra at blive blind på det ene øje

Lasse Svane scorede ni gang i søndagens kamp. (Foto: DPA)
Lasse Svane scorede ni gang i søndagens kamp. (Foto: DPA)

Flensburg Handewitt-THW Kiel 30-25 (15-12):

Miraklet Lasse Svan er begyndt at score som aldrig før.

Han førte sig frem i stor stil sammen med sin fløjtvilling, Anders Eggert, da pokalmestrene fra Flensburg Handewitt vandt søndagens store topbrag mod de 20-dobbelte mestre fra THW Kiel med 30-25.

Duellen mellem de to om at blive topscorer endte uafgjort, da begge scorede ni gange i en kamp, hvor de andre Flensburg-mål bortset fra tre af tyske Holger Glandorf var dansker-mål.

Landsholdsfløjen fra Stevns kender udmærket grunden til en flyvende start på sæsonen.

Danskerne i ren mål-rus i topbrag

I forsommeren var den 32 årige højrefløj millimeter fra at blive blind på venstre øje, da han blev ramt af en fodbold under opvarmningen til en træning.

Efter fem uger i uvished kunne øjenlægerne afblæse alarmen.

På daværende tidspunkt var både Bundesliga og landshold gået på sommerferien.

I de fem uger måtte pulsen f. eks ikke komme op af frygt for, at øjet ville kollapse, så han blev blind, så han måtte ikke træne, og når han ’trodsede’ lægerne og fulgte holdkammeraterne i kamp i Flens-Arena måtte han for alt i verden ikke spille med og råbe op.

-Jeg opdagede, hvor hurtigt det kan gå den anden vej, siger Lasse Svan, der først nu har lyst til at sætte ord på, hvad han var været igennem..

- Hvis skuddet havde været hårdere eller hvis det havde været en håndbold, kunne det måske have været slut.

- Flere øjenlæger har fortalt mig, at jeg har været heldig.

- Det har jeg valgt at sætte pris på og fremover nyde, siger Lasse Svan, der allerede i den tyske Super Cup for 2 1/2 uger siden markerede sig som topscorer.

BSV lægger op til topbrag med sejr

Om det er skaden eller hvad, men sigtet er skarp som aldrig før.

Det blev ni mål på ni forsøg mod bl. a. landsholdskollega, Niklas Landin, som bedre end de fleste kender hans repertoire.

Mod THW Kiel ville Anders Eggert lege med, men den tilbagevendte landsholdsfløj fik lidt hjælp til at nå de ni mål med to mål på straffekast.

Topkampen blev med Anders Eggerts ord som i de gode gamle GOG-dage, hvor de to, Anders Eggert og Lasse Svan, den gang også med efternavnet Hansen, førte sig frem og scorede det ene kontramål efter det andet.

Siden blev de forenet i Flensburg, hvor de i øvrigt har kontraktudløb på samme tid til sommeren 2017.

Efter Flensburg Handewitt er kommet af med de alt for skudglade bagspillere, Lars Kaufmann og Drasko Nenadic, henholdvis Göppngen og HSV Hamburg, er spillet igen blevet bredt ud.

Især Thomas Mogensen og Rasmus Lauge gør deres hurtige landsmænd målfarlige.

Team Esbjerg kæmper for flygtninge

Udover de 18 mål fra d’herrer Lasse Svan og Anders Eggert scorede både Thomas Mogensen og Anders Zachariassen hver fire, mens Henrik Toft Hansen udover et rødt kort for 3 x 2 minutter også kom på måltavlen en enkelt gang.

Storebror, René Toft Hansen scorede et mål for taberne, men nøjedes med 2 x 2 minutter i en kamp, hvor landsholdsmålmand Niklas Landin blev skudt i sænk og afløst af målmanden med knæstrømper, Nikolas Katsigiannis uden, at det stoppede den danske målfest i grænselandet.

 Se alle målene fra håndboldbraget på fire minutter: