Dansk kæmpe-gys: OL-billetten lurer i horisonten

Gyser i Boxen: Danmark spillede uafgjort mod Norge og er klar til OL, hvis holdet kan slå Bahrain søndag. Det burde kunne lade sig gøre…

Landin reddede Danmark til sidst (Foto: Lars Poulsen)
Landin reddede Danmark til sidst (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Danmark er klar til OL!

Det er den gode nyhed. Men sikken gyser, hvilket drama og enorm kraft-transmission skulle der ikke til for at sikre billetterne til det forjættede samba-land. Ulideligt spændende – når det ikke lige var forfærdeligt grusomt og pinagtigt forfærdeligt.

Danmark må godt nok nøjes med uafgjort 25-25 mod Norge, men det rækker fint. Vi takker for underholdningen og skynder os at sende en varm tak for hjemmebanen – det her kunne have set helt, helt anderledes ud, hvis kvalifikationen var foregået i Oslo.

Eller Zagreb…

Nu skal vi lige slå Bahrain søndag. Det burde være en formssag.

TARZAN
Mikkel Hansen! Hvad skulle vi dog gøre uden den dreng? TARZAN. Han gjorde det sgu igen – hamrede et missil på frikast direkte uden om mur og ind i netmaskerne med en kraft, så bindinger og sløjfer må have været på den yderste tolerance-tærskel.

Situationen: Danmark i let til overvejende krise, ond modvind og bagud med fire midtvejs i første halvleg mod Norge – får kæmpet sig op med en udladning af enorm energi i hvert eneste forsvar og angreb og slider sig til et tremeter-kast kort før pausen, en nordmand stjæler bolden og spiller døv, yderligere sekunder tikker ud. Fire tilbage. Nyt frikast efter tid.

Så tager vildmanden fat, retter pandebåndet for gud ved hvilken gang, spænder hårdt fat i læderet og kyler bolden ind til 12-13, spænder i hele overkroppen, trækker arme med pumpende, udspændte arterier og vener bagud og skyder brystet frem som en kriger, der lige har besejret en hel bataljon ene mand.

Han banker triumferende som en gorilla-konge med knytnæverne på ’kølerhjelmen’, så de vel næsten har kunnet høre det på Bjødstrupvej i Hammerum!

Som i Beijing, da han som knægt bankede en tilsvarende kugle forbi en russisk mur og ind til sejrsmålet mod russerne. 25-24. Der er nogle historier, man aldrig bliver træt af at høre.

Den her er én af dem.

Spændende
Puha, det skulle åbenbart blive spændende alligevel. Selvfølgelig. Nordmændene ser rødt – i bogstaveligste forstand – når de møder Danmark. Naturligvis. Og de havde fotograferet og temmelig nøje kopieret, hvad tyskerne gjorde ved et vilje- og kraftløst dansk mandskab i testkampen for præcis en uge siden i Köln.

Mange tunge kryds offensivt skabte sprækker i et dansk forsvar, der egentlig stod acceptabelt. 12 indkasserede træffere på en halvleg er okay – og Niklas Landin rullede fine og store redninger ud på frie norske afslutninger.

Offensivt… Danmark i store problemer med Mikkel Hansen som den eneste, der byder ind i første halvleg. Konstant med to nordmænd på nakken og en tredje stående parat med tøjrkøllen rundt om næste hjørne…

Han behøver ikke gå til kiropraktor den næste måned. Samtlige led må være blevet knækket og strakt på den time mod de ukuelige nordmænd.

To fremragende målmænd
Ole Erevik står lige så fremragende i det norske mål som Niklas Landin i det danske. Ikke mange redninger – men de store og vigtige. Danmark banker sig op på 14-14 straks efter pausen, kommer igen bagud med to, går i front 19-18 – og sådan veksler målene kampen ud.

Danmark i front med én. Nordmændene kommer fræsende med hurtige opgiver-kast og udligner sekunder senere. Nye danske, slidsomme attacks mod Dovredalens helte, der hele tiden svarer igen – og sgu kommer foran ved 23-24 og fem minutter igen.

Kasper Søndergaard. Igen! Vi har gudskelov den korte udskiftning af den defensivt defekte back – men kors hvor kan han som en slange finde huller i et hvilket som helst forsvar med dødsforagt kaster sig ind i.

Han bringer igen Danmark i front ved 25-24. Publikum står op. 12.000 – minus en ikke uvæsentlig sjat nordmænd – brøler på DANMARK og fyrer årets heftigste pibekoncert af mod brødrefolket.

LANDIN! Men københavnerne kan ikke tage straffekastet. 25-25 og mindre end tre minutter retur. Ulideligt. Vi vil sgu ikke til Rio på målscore, selv om holdet kan tåle at tabe med tre.

Norsk kontra. Magnus Jondal fyrer af – Niklas Landin rækker nærmest dovent venstre arm i vejret og vipper bolden over mål. 30 sekunder retur. 25-25 – og Danmark på bolden…

Men det løber ud i det midtjyske sand. Spillerne klapper trætte ud mod tilskuerne. Fuldt fortjent. De passede sgu også deres arbejde!

19 kommentarer
Vis kommentarer