Dansk klassemålmand: En perfekt start

Det var en perfekt start på OL-kvalifikationen, mener Niklas Landin, der stod godt i sejren over Kroatien

Niklas Landin stod en brandkamp mod Kroatien. (Foto: Lars Poulsen)
Niklas Landin stod en brandkamp mod Kroatien. (Foto: Lars Poulsen)

De danske håndboldherrer fik et forrygende udgangspunkt, da de fredag aften slog Kroatien med 28-24 i den første af tre OL-kvalifikationskampe, der spilles i Boxen i Herning.

En af kampens helt store hovedpersoner Niklas Landin var også rigtig godt tilfreds med den danske indsats.

- Det var en perfekt start for os. Det var, hvad vi havde håbet på, og hvad vi gik efter, siger målmanden.

Kasper Søndergaard var en af de danske profiler i sejren over Kroatien. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Kroatisk stjerne skamroser dansk veteran

Niklas Landin stod hele kampen i det danske mål, og specielt i anden halvleg havde han nogle vigtige redninger, der holdt Danmark i front på trods af en lang dansk scoringspause.

- Jeg forsøgte hele tiden at fokusere på den næste bold, og i de perioder, hvor jeg ikke tog så mange bolde, så gjorde de det heldigvis godt i den anden ende, siger Niklas Landin.

- Alt i alt synes jeg, det var en god landskamp fra vores side.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson, Hans Lindberg og Kasper Søndergaard får høje karakterer for deres præstationer. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Karakterer: De leverede verdensklasse!

12.000 danske tilskuere var på plads i Boxen i Herning, og de gjorde deres til at hjælpe Danmark til sejr, og det kunne mærkes på banen.

- Det var vildt fedt at spille for det publikum. Det bragte minder tilbage til EM her i Boxen i 2014. Vi kunne ride med på tilskuernes opbakning, og vi håber, at det fortsætter i de næste kampe, siger Landin.

Danmark møder lørdag Norge i den anden OL-kvalifikationskamp, men Bahrain venter på søndag. Netop Norge og Bahrain mødtes tidligere fredag, og der vandt Norge med 35-29.

De to bedste hold i Danmarks pulje går videre til OL i Brasilien til sommer.

0 kommentarer
Vis kommentarer