Dansk landsholds-legende stopper

Kasper Søndergaard har besluttet at indstille karrieren efter indeværende sæson

Hvad er det for en karriere, som Kasper Søndergaard har haft? Ekstra Bladets Jan Jensen fortæller.

Håndboldspilleren Kasper Søndergaard stopper karrieren efter denne sæson, meddeler hans klub, Skjern Håndbold, i en pressemeddelelse.

Den tidligere mangeårige landsholdsspiller er blevet 38 år og mener altså, at denne sæson skal være den sidste på topplan.

- Jeg er meget afklaret i mit valg, selv om det har været en svær beslutning. Jeg har været - og er stadigvæk - utrolig privilegeret over at kunne leve af det, jeg elsker allermest, og som på mange måder har været min hobby, siger Søndergaard.

- Men når jeg mærker efter, så er tiden inde til at prøve noget nyt til sommer.

Frem til 2017 var han også en fast del af det danske landshold, hvor højrebacken var med til at vinde EM-guld i både 2008 og 2012, VM-sølv i 2011 og 2013 samt OL-guld i 2016.

Guldsamlingen blev dog ikke helt komplet, da Søndergaard altså tog afsked med landsholdet, inden VM-guld blev hevet hjem i 2019.

Artiklen fortsætter under billedet...

Før Skjern spillede Kasper Søndergaard i KIF Kolding (2007-2011). Foto: Jens Dresling.
Før Skjern spillede Kasper Søndergaard i KIF Kolding (2007-2011). Foto: Jens Dresling.

Siden ankomsten til Skjern Håndbold i 2011 har han vundet 11 medaljer med klubben.

Meddelelsen om det kommende karrierestop kommer, få dage før Skjern tager hul på sæsonen i ligaen. Men Søndergaard har haft brug for, at der var afklaring.

- Jeg har brug for at få det ud af verden, så jeg kan fokusere på den kommende sæson.

- I min verden tror jeg, at man skal tage store beslutninger, når det går godt. Jeg er skadefri og topmotiveret. Situationen havde været anderledes, hvis jeg sad ude i seks-otte måneder med en korsbåndsskade, siger han.

Hos hans arbejdsgiver, Skjern Håndbold, har man nu et år til at vænne sig til tanken om, at en af de helt store kulturbærere forsvinder.

- Det er svært og næsten umuligt at forholde sig til et Skjern-hold uden Kasper Søndergaard, så derfor glæder vi os over, at vi fortsat kan disponere over ham til den kommende sæson, siger bestyrelsesformand Carsten Thygesen.

Før ankomsten til Skjern spillede Søndergaard i KIF Kolding (2007-2011) og Århus (2003-2006).

GOG og Aalborg i årets første kamp om trofæ. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix Håndbold Snupper sæsonens første trofæ

De danske håndboldherrer fejrer verdensmesterskabet i vinters. Foto: Jens Dresling. Håndbold Skifter forklaring: I problemer hos Skat

Kasper Schmeichel blev redningsmanden, da Leicester sendte Newcastle ud af ligacuppen. Foto: Reuters/Ed Sykes Engelsk fodbold Kæmpe drama: Schmeichel den store helt

Thorbjørn Olesen havde kæresten Lauren ved sin side foran retten i London. Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix Sport Voldsomme anklager truer karrieren: Smart træk kan redde dansk stjerne

13 kommentarer
Vis kommentarer