Dansk landstræner fyret efter fiasko

Kim Rasmussen er blevet afskediget som træner for det ungarske kvindelandshold

Det Ungarske Håndboldforbund har valgt at skifte danskeren ud. Foto: Jens Dresling
Det Ungarske Håndboldforbund har valgt at skifte danskeren ud. Foto: Jens Dresling

Håndboldtræneren Kim Rasmussen er ikke længere landstræner for Ungarns håndboldkvinder.

Det Ungarske Håndboldforbund oplyser på sin hjemmeside, at Rasmussen er blevet fritstillet, og at man allerede er i forhandlinger med en afløser.

Den 47-årige dansker har stået i spidsen for det ungarske landshold siden 2016.

VM i Japan i december blev dog en fiasko for den stolte håndboldnation, fordi ungarerne røg ud efter indledende gruppespil, hvor holdet blev overgået af Spanien, Montenegro og Rumænien.

Det medførte en ydmygende tur i taberturneringen President's Cup, hvor ungarerne sluttede med at tabe til Frankrig i kampen om 13.-pladsen.

Rasmussen var et varmt navn, da han blev ansat i sommeren 2016.

Da havde han netop afsluttet et halvt år som klubtræner i CSM Bucuresti, som han førte til finalesejr i Champions League.

Forinden havde han haft seks succesfulde år som landstræner for Polen. Med Rasmussen på trænerbænken nåede de upåagtede polakker to gange i semifinalen ved VM.

Tiden i Ungarn har ikke givet det håbede udbytte, og det bedste resultat blev syvendepladsen ved EM i 2018.

Slutningen på samarbejdet blev alt andet end vellykket. Det Internationale Håndboldforbund (IHF) meddelte i december, at Rasmussen var suspenderet på ubestemt tid på grund af upassende opførsel på et pressemøde.

Det skete, efter at ungarerne ved VM i Japan satte en stor føring over styr i den afgørende gruppekamp mod Rumænien og dermed røg ud af turneringen inden mellemrunden.

Danmark spiller første kamp ved herrernes EM på lørdag. Det er klokken 18.15 mod Island, og Ekstra Bladet dækker kampen direkte her på ekstrabladet.dk.

Frankrig slog sig ganske gevaldigt på det stærke danske forsvar. Foto: Stéphane Pillaud/Ritzau Scanpix Jan Jensen Nu er Danmark guldfavorit

Lasse Svan døjer med flere skavanker kort før EM. Og det tegner ikke til, at fløjen bliver klar. Arkivfoto: Jens Dresling Håndbold Uheld på uheld: Kæmpe nedtur for dansk EM-stjerne

Mikkel Hansen viste i perioder mod Norge, at han er på ret køl efter sin hjernerystelse. Foto: Ritzau/Scanpix Jan Jensen Den største frygt

Morten Olsen har været den bedste spiller i  Bundesligaen ifølge Sky Sports læsere. Foto: Jens Dresling Håndbold Kæmpe hæder til dansk landsholdsspiller: Årets bedste i Bundesligaen

Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Årets danske sportsbilleder

12 kommentarer
Vis kommentarer