Dansk landstræner har opgivet håbet

Gudmundur Gudmundsson troede først, Rasmus Lauge måske kunne nå at blive klar til OL – det gør han ikke længere

Gudmundur Gudmundsson har afskrevet muligheden for, at Ramus Lauge bliver klar til OL. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Gudmundur Gudmundsson har afskrevet muligheden for, at Ramus Lauge bliver klar til OL. (Arkivfoto: Lars Poulsen)

SILKEBORG (Ekstra Bladet): - Det er meget, meget trist. Først og fremmest for Rasmus Lauge selv – men selvfølgelig også for landsholdet. Jeg blev ked af det på hans vegne, da han ringede i morges og fortalte om sin skade og operation.

Gudmundur Gudmundsson havde mulighed for at set rigt udvalg af sine landsholdsspillere og boblere, da BSV og Team Tvis Holstebro tørnede sammen i mændenes slutspil. Men landstræneren må samtidig se i øjnene, at Rasmus Lauge er ukampdygtig for såvel Flensburg som landsholdet det næste halve år, og den besked gør ondt tre måneder før OL.

Islændingen troede først, der var et lille håb om, at playmakerens menisk-skade ved operationen ville vise sig ikke at være så slem som frygtet – men det halmstrå klynger Gudmundur Gudmundsson sig ikke længere til.

- Det er en alvorlig knæskade, som er mere kompliceret, end jeg først forstod. Lauge har haft tre læger til at kigge på knæet, og dommen er desværre den, at der vil gå op til et halvt år, før han kan spille igen, siger Gudmundur Gudmundsson og tilføjer:

- Men først og fremmest er det forfærdeligt for ham. OL er jo en drøm for alle spillere og trænere, og det ved jeg jo alt om, fordi jeg selv skal til mit fjerde OL i træk. Den drøm må  han nu opgive. 

Jonas Larholm var en af flere spillere, der kom galt afsted i kampen mellem BSV og Team Tvis Holstebro. (Arkivfoto: Anders Brohus) Håndbold Ondt blod da BSV endelig fik ram på rivalerne

Rasmus Lauge har ikke kørt nær så godt på landsholdet de seneste måneder, som det er tilfældet i Flensburg. Men tabet af den strategisk dygtige playmaker svider, forsikrer landstræneren.

- Han er en af vores nøglespillere. Vi har nu arbejdet med ham i to år, og han er meget godt integreret i vores koncept, hvor han kan spille mange positioner og er værdifuld i både angreb og forsvar. Det er virkelig et stort tab for os, siger landstræneren.

Landstræneren skal i forvejen skære truppen ned til 14 spillere plus en reserve.

- Jeg har ikke truffet nogen beslutning om, hvem det bliver og hvilke positioner, vi vil spare på. Foreløbig gælder det VM-kvalifikationen i næste måned, siger Gudmundur Gudmundsson.

En løsning kan være at lade Mikkel Hansen spille centralt, når OL går i gang i august.

- Det er en mulighed, som jeg overvejer lige nu. Lauge er jo en komplet spiller, der oven i købet kunne dække midtforsvar i en kort periode, så det er et stort tab for os.

Rasmus Lauge er meniskskadet og ude i et halvt år. det betyder farvel til OL (Foto: Jens Dresling) Håndbold Dansk OL-chok: Håndboldstjerne misser OL

0 kommentarer
Vis kommentarer