Dansk landstræner offer for tysk løgnehistorie

Tysk medie hævdede, Nikolaj Jacobsen ville stoppe allerede i sommeren 2018 - fynboen afviser, han nogensinde har overvejet det

Nikolaj Jacobsen har absolut ingen planer om at stoppe i Rhein-Neckar Löwen et år før tid. Den lokale avis hævdede ellers torsdag morgen, at danskeren ifølge trommen på de tyske vandrør pønsede på at forlade klubben allerede til sommer for helt at hellige sig jobbet som dansk landstræner.

- Men jeg har kontrakt til 2019, og den fuldfører jeg med 100 procent garanti. Jeg aner ikke, hvordan den historie kan være opstået, for det har aldrig været i mine tanker. Journalisten hævder, han har brugt kilder i Danmark, men ellers er jeg helt blank. Jeg kan afvise den historie fuldstændigt, siger Nikolaj Jacobsen.

- Hvis du skulle overveje noget, var det vel snarere at forlænge et år med klubben?

- En sæson mere er en af overvejelserne, men nu vil jeg først lige se, hvordan min første slutrunde som landstræner spænder af, hvor hårdt det bliver, og hvordan alting ser ud, når der er kommet lidt ro på efter EM i Kroatien, siger landstræneren fra Paris.

Han og familien hoppede fredag morgen på toget i Mannheim for at holde en sjælden friweekend i byernes by – dog med en sjat håndbold på programmet.

- Jeg skal spise med Mikkel og Møllgaard fredag aften, afslører fynboen, der været hårdt spændt for med et hav af kampe i Bundesliga og Champions League. Torsdag slog hans guldklædte og dobbelte mestre Füchse Berlin stort og er tilbage på ligaens førsteplads.

Landstræneren og kaptajnen har ligesom så mange andre spillere på landsholdet en fortid i GOG. Nikolaj Jacobsen og Niklas Landin er klar til at gå efter guldet i Kroatien i næste måned. Foto: /ritzau/Claus Bonnerup
Landstræneren og kaptajnen har ligesom så mange andre spillere på landsholdet en fortid i GOG. Nikolaj Jacobsen og Niklas Landin er klar til at gå efter guldet i Kroatien i næste måned. Foto: /ritzau/Claus Bonnerup

Fredag udtog han så i rollen som landstræner en dansk EM-trup, der tæller hele 17 navne, fordi det nu er tilladt at skifte ud hele seks gange under slutrunden.

- Det vil sige, at hvis jeg stiller med samme hold i de to første kampe, kan vi skifte en spiller ind og ud i hver af de resterende opgør i turneringen. Jeg har derfor ikke udtaget 16 plus en reserve – truppen indeholder simpelt hen 17 spillere, forklarer Nikolaj Jacobsen.

Dermed har han fået plads til både Niclas Kirkeløkke og Peter Balling, der begge betjener sig af skarpt venstrehåndsarbejde.

- Jeg glæder mig over, at Niclas Kirkeløkke efter en lang pause med skadet skulder er kommet i gang i GOG. Han kan skyde udefra, og det skud skal vi bruge og kan supplere Peter Balling, der gjorde det rigtigt godt under Golden League mod Norge og Frankrig. Men vi har også højrehåndede alternativer i Mads Mensah og Morten Olsen, siger Nikolaj Jacobsen, der for en måned siden modtag Kasper Søndergaards landsholds-afsked.

Truppen rummer de indlysende valg, selv om veteranen Anders Eggert ikke er blandt de 17.

- Er det et definitivt farvel til landsholdet for ham?

- Nej, overhovedet ikke. Men Magnus Landin har egenskaber både offensivt og især defensivt, som Anders ikke besidder. Han kan dække back, og han kan bruges fremme i et 5:1-forsvar, hvis det bliver nødvendigt. Casper U. Mortensen spiller lige nu rigtigt godt i Bundesligaen, og han har en hurtighed, Anders ikke kan hamle op med. Men det kan sagtens være, jeg får brug for Anders Eggert næste gang, bedyrer Nikolaj Jacobsen.

Landstræneren har noteret, at Ungarn i to kval-kampe i foråret gik benhårdt efter Eggert ved at pudse en tonstung stregspiller på ham.

- Men det gjorde Sverige, Tyskland og Spanien også ved EM i Polen for to år siden. Der er altid muligheden for at skifte ham ud i forsvaret, men jeg vil helst ikke bytte to spillere hver gang, siger Nikolaj Jacobsen.

Han ved, hvad han helt præcist kan udnytte de nye regler til:

- Det giver mig mulighed for at dosere, så vi hele tiden har tre friske og stærke stregspillere.  Med Henrik Møllgaard oven i hatten SKAL vi til EM have en stærk kontrafase, hvor samtlige seks mand er fremme og kan klare det i samtlige 60 minutter. Vi lykkedes med mange ting i Golden League, men lavede for mange fejl – under EM skal vi have kontraerne til at sidde i skabet, siger Nikolaj Jacobsen.

Nicklas Kirkeløkke døjer med sin venstre skulder, men stortalentet er kampklar igen og EM-varm. Foto: /ritzau/Lars Poulsen
Nicklas Kirkeløkke døjer med sin venstre skulder, men stortalentet er kampklar igen og EM-varm. Foto: /ritzau/Lars Poulsen

EM-truppen på 17 mand

Målvogtere

Niklas Landin

Jannick Green

Stregspillere

Anders Zachariassen

René Toft Hansen

Henrik Toft Hansen

Fløjspillere

Magnus Landin

Casper U. Mortensen

Hans Lindberg

Lasse Svan

Bagspillere

Niclas Kirkeløkke

Mads Mensah Larsen

Rasmus Lauge

Henrik Møllgaard

Mikkel Hansen

Morten Olsen

Michael Damgaard

Peter Balling

Desuden deltager bagspilleren Jacob Holm i EM-optakten frem til 8. januar. Det vil sige, han tager med til Golden League-turneringen i Rouen og Paris, men indtil videre er reserve under EM.

Nikolajs julegave: Skarpskytte klar til EM  

Nikolaj Jacobsens løver stryger til tops i Bundesligaen  

Nikolajs vanvids-weekend: To kampe på 24 timer