Dansk OL-chok: Håndboldstjerne misser OL

Flensburg-stjernen Rasmus Lauge er ude i et halvt år

Rasmus Lauge er meniskskadet og ude i et halvt år. det betyder farvel til OL (Foto: Jens Dresling)
Rasmus Lauge er meniskskadet og ude i et halvt år. det betyder farvel til OL (Foto: Jens Dresling)

Danmarks OL-chancer i Rio de Janeiro er styrtdykket, efter at styrmanden Rasmus Lauge onsdag er blevet dømt ude i et halvt år.

Han har pådraget sig en revne i en menisk og skal opereres og syes, og det betyder, at han vil gå glip af OL.

Rasmus Lauge kommer dermed til at dele skæbne med sin gamle holdkammerat fra Kiel-tiden, forsvarskrumtappen René Toft Hansen.

Det er anden gang, at den boldbegavede bagspiller vil komme til at misse et stort mesterskab, da han i 2014 ikke blev klar til at spille EM i Danmark.

Rasmus Lauge, der så sent som i lørdags var i centrum i en tysk pokalsemifinale med et rødt kort, blev skadet i sidste uges returopgør i Champions League mod polske Vive Kielce.

Her blev danskeren tacklet hårdt, da han var højt til vejrs, og skaden er i følge Rasmus Lauges egen forklaring på Twitter sket i landingsøjeblikket.

Danskeren, som i denne sæson med stor succes har skiftet mesterholdet THW Kiel ud med Flensburg Handewitt, har tidligere været korsbåndsskadet og ude i næsten et år.

Danmark formåede ikke at score de sidste syv minutter mod Tyskland - i følge Flesborg-spiller Rasmus Lauge mangler danskerne killerinstinkt over hele banen (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Rystet Lauge: Hvad er der sket i anden halvleg?

En scanning har vist en revnet menisk.

- Det er positivt, at skaden er sket i mit 'gode' knæ, skriver Rasmus Lauge.

- Helingsprocessen skulle derfor være bedre.

- Jeg har klaret et langt skadesforløb før og kommer endnu stærkere tilbage, skriver Rasmus Lauge.

Skaden kan betyde, at landstræner Gudmundur Gudmundsson måske skal gå tiggergang til en anden Flensburg-spiller, Thomas Mogensen, som umiddelbart kan ligne den bedste løsning på det nye problem.

Da det handler om OL, har andre spillere som Kasper Søndergaard ændret mening og meldt sig klar.

6 kommentarer
Vis kommentarer