Annonce:
Annonce:

Dansk playmaker har ikke vundet en kamp i år

Morten Olsen har ikke overvægt, når det gælder sejre med klubholdet – Hannover har tabt ti kampe i streg og er drønet ned gennem Bundesligaen

Bekymrede miner på bænken, da Danmark sidste gang mødte Ungarn ved VM i franske Albertville - og blev slået ud. Her Morten Olsen, den nu korsbåndsskadede Lasse Andersson plus Michael Damgaard. Foto: Jens Dresling
Bekymrede miner på bænken, da Danmark sidste gang mødte Ungarn ved VM i franske Albertville - og blev slået ud. Her Morten Olsen, den nu korsbåndsskadede Lasse Andersson plus Michael Damgaard. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Håndbold

BUDAPEST (Ekstra Bladet): Tordenen kom onsdag aften drønende, som var der gået ild i lunterne på samtlige batterier rundt omkring Buda og Pest, de himmelske eksplosioner tonsede tungt hen over Citadellet og Gellertbjerget og videre ned mod Donaus bredder, hvor folk og fæ afsøgte områderne for mulige nødlandinger i tilfælde af truende regnskyl.

Til gengæld skinner solen igen på det danske landshold, der i aften foran forventet 5-6.000 entusiastiske tilskuere i Laszlo Papp Budapest Sportarena tager landsholdstråden op mod netop Ungarn, der i januar så brutalt dræbte OL-guldvindernes VM-drømme allerede i 1/8-finalen.

Morten Olsen er en af de stamspillere, der søger hævn og revanche torsdag aften og søndag i Aarhus, hvor de næste EM-billetter bliver printet.

Annonce:

Manden fra Osted kommer ikke ligefrem spurtende ind på landsholdet badet i enorm klub-succes, om end det på det personlige plan har været et særdeles godt forår for den begavede styrmand.

Inden VM lå Hannover nummer fem i Bundesligaen og snakkede med om europæiske billetter. Men siden har holdet tabt ti (10!) kampe i streg. Klubben har ganske enkelt ikke vundet en ligakamp i 2017!

- Korrekt. Ti nederlag i træk. Jeg ved ikke, om det er rekord i ligaen, og jeg orker nok heller ikke at tjekke det. Det er meget underligt og også lidt spøjst, for bortset fra kampen i Berlin, hvor vi tabte med syv, har nederlagene været på fire mål og ned efter. Kampene har været tætte, og vi har ikke på noget tidspunkt følt os mast, eller at det har været HELT ad helvede til, siger Morten Olsen.

Annonce:

- Vi har kun præsteret 75 pct., og det klarer man kun, hvis man har klasse som et tophold. Det er en ond cirkel og temmelig irriterende, for vores restprogram er godt, og med et par sejre i starten, ville vi stadig have været inde i billedet til Europa næste år – nu er det løb kørt, erkender han.

Bliver landsholdet i denne uge så et åndehul for dig?

- Ja, helt klart! Der bliver spillet helt anderledes hurtigt her, og spillerne på landsholdet har selvfølgelig også et højere niveau end i klubben. Det er under alle omstændigheder rart at komme lidt væk og få noget ny inspiration, jeg kan tage med hjem til klubholdet.

Nikolaj Jacobsen får sin debut som landstræner torsdag aften. Med Holland og Letland som slagtekvæg i puljen, KAN kvalifikationen ganske enkelt kikse, men han afviser al snak om to træningskampe.

Annonce:

- Nej, det er det fand’me ikke! Sådan ser jeg det ikke, og jeg vil altid vinde. Det handler jo også om en seedning til EM. Vi vil rigtigt gerne slå Ungarn over to kampe, og vi vil også vinde begge kampe, fordi det så vil give os mulighed for i juni mod Holland og Letland at prøve andre spillere af og spare nogle af dem, der har været til OL, siger Nikolaj Jacobsen.

Fest eller Pest? Danmark spiller ifølge de ungarske arrangører i en halvfyldt arena (kapacitet 12.500), hvor det skal vise sig, om Morten Olsen for en gangs skyld får en sejr med i bad. TV2 kl. 20.

Dansk OL-helt kæmper for sin fremtid

Troldmanden har brugt timer på at kopiere den ny landstræner

På få minutter havde ny landstræner ændret alt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: