Dansk pyramidespil: Egypten straffet i Skjern

Danmark kørte egypterne rundt i sandet og hentede storsejr i Skjern på en aften, da samtlige spillere på nær Niklas Landin kom i aktion

Casper U. Mortensen satte seks mål i kassen (Foto: Ernst van Norde)
Casper U. Mortensen satte seks mål i kassen (Foto: Ernst van Norde)

SKJERN (Ekstra Bladet): Hvo’n skærn? Jo tak, det går vist meget godt, og sådan en fredag aften i netop Skjern er der gang i både fadøls-fustager – og så meget blafren i netmaskerne, at man skulle tro samtlige EU-fiskekvoter var blevet skrottet over natten midt i en pivstorm fra vest.

Det blev en målfest on the west coast, og det kan folket godt li’ – nok også mere end spillere og især trænere… 36-26 over Egypten efter 17-13 ved pausen mod et hold, Danmark render på igen allerede i kamp to ved VM i Frankrig.

Egypterne fik en pyramidalsk røvfuld, rekord-publikummet fik en fest med et hav af flotte scoringer og et hav af rapt udførte kontra-kasser efter pausen. Og Gudmundur Gudmundsson fik testet et hav af spillere på en aften, da Niklas Landin var sendt på afspadsering, så de to øvrige keepere kunne gå ind i en måske knivkskarp duel om, hvem der skal boarde flyveren onsdag i næste uge med kurs mod Paris.

(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)
 

Jannick Green fik første halvleg, og havde en håndfuld redninger – men havde sandt for dyden også labberne på nogle bolde, han burde have taget og var langt fra andre, der i hvert fald ved en enkelt lejlighed fik Mikkel Hansen til at stirre bebrejdende i retning mod keeperen.

Kevin Møller fik chancen i anden halvleg – uden at gøre det bedre end makkeren. Så hvis Gudmundur Gudmundsson ER i tvivl, må den duel stå temmelig uafgjort.

Mens Danmark mod et fysisk bastant ungarsk forsvar i Aalborg skulle bruge en hel halvleg på at score otte gange, meldte måltavlen allerede ’8’ efter ti minutter. Den kendsgerning har naturligvis noget med forskel på modstandere at gøre, og egypterne bød i den grad op til hvirvelvinds-håndbold mod et dansk forsvar, der stod ekstremt offensivt – og hvor Lasse Svan ofte lå og fiskede langt uden for tremeteren.

Hvor man torsdag aften kunne nå at notere både næst- og tredjesidste hånd på bolden før en scoring, havde pressens årvågne skriverkarle nok at gøre med bare at få målscorerne på plads fredag aften.

17-13 ved pausen efter en overbevisende indsats i offensiven anført af overlegne Morten Olsen, en indledningsvist velskydende Mikkel Hansen og Lasse Svan, der brændte fire af fem mod Ungarn – men plaffede fire ind på fire i de 30 minutter, han får lov til at spille, inden han afgiver pladsen til Hans Lindberg.

(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)
 

Test-kampene er også et udtagelsesstævne for spillere som eksempelvis bold-begavede Niclas Kirkeløkke – og så er det jo tæt på grotesk, at manden, når han skal ind efter pausen, sidder i en HVID trøje ude på bænken og først kan komme i aktion efter halvandet minut, hvilket må være cirka den tid, det tager at få fremtryllet en korrekt rød bluse.

Den unge GOG’er gokkede dog lynhurtigt kuglen ind til 20-14 i et gennembrud, og så var dén kedelige start vel ligesom ude af systemet igen.

Lige præcis sådan en kamp er som skabt til at få samtlige spillere i aktion, og der var ikke spillet mange minutter efter pausen, inden alle på nær Jesper Nøddesbo havde været inde at slide fodsåler på – og Barcelona-spilleren kom såmænd på banen ni minutter før tid til udelt jubel fra ikke mindst de kvindelige tilskuere…

Brølet blev ikke mindre, da han sikkert sendte Danmarks 30. scoring ind bag Hady Mohamed Refaat, der fylder en del – men sjældent blev ramt…

Stærke indsatser af bl.a. Morten Olsen, der fuldstændig autoritativt har snuppet dirigent-pinden og krydrer sine kampe med flotte, flotte scoringer. Fløjene revancherede deres ringe indsatser fra torsdag aften, og Casper U. Mortensen hamrede såmænd seks bolde usvigeligt sikkert i boksen på en halvleg – Lasse Svan holdt sig på sine fire.

(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)
 

Og så bestod Niclas Kirkeløkke også sin test med tre scoringer og stabilt forsvars-arbejde. Han kan dække op, han kan svæve ufatteligt længe og trække boldene modsat sin egen retning – og befrier altså landstræneren for endnu en forsvars/angrebsudskiftning.

Hvis det er det, han vil. Svaret får vi måske søndag, når Danmark møder Island i den sidste test-kamp, inden alvoren lokker i byernes by.

Se også: Brødrenes VM-drøm: Familietur til Paris

Se også: Tavse Toft: Gudmundur så ikke slaget

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere