Dansk stjerne advarer: Hvis vi spiller sådan, taber vi!

Casper U. Mortensen var ikke tilfreds med alt i den seneste kamp mod Qatar. Niveauet skal hæves, hvis Danmark skal slå Ungarn i 1/8-finalen

Casper U. Mortensen mener ikke, at alt er fryd og gammen inden den afgørende 1/8-finale mod Ungarn ved VM. Foto: Lars Poulsen.
Casper U. Mortensen mener ikke, at alt er fryd og gammen inden den afgørende 1/8-finale mod Ungarn ved VM. Foto: Lars Poulsen.

ALBERTVILLE (Ekstra Bladet): De sjove kampe begynder nu ved VM i Frankrig for Danmarks vedkommende. Søndag eftermiddag gælder det Ungarn i 1/8-finalen.

Se også: Den store VM-quiz: Hvor godt kender du Mikkel og co.?

Men den kamp bliver alt andet end en walkover for de rød-hvides vedkommende. Det mener fløjspilleren Casper U. Mortensen, som løfter en pegefinger af sig selv og holdkammeraterne, inden det går løs i det sydfranske.

For der skal rettes op på nogle ting, hvis det ikke skal gå galt.

- Vi spillede en grundlæggende god kamp mod Qatar. Men det er klart, at når vi begynder at komme bagud med fire-fem mål er det ikke godt nok. Men omvendt synes jeg, vi rejser. Men det er klart. Vi kan ikke spille sådan her mod Ungarn i 1/8-finalen, for så taber vi. Og det ved vi også godt, siger han.

Ikke ønskemodstanderen
Casper U. Morten er bestemt ikke glad for, at det bliver Ungarn, Danmark møder.

- Det er ikke ønskemodstanderen. Kunne det have været Chile, ville det da være bedre. Men igen. Vi skal slå dem allesammen, hvis vi skal opfylde vores målsætninger. Og det er at vinde medaljer.

Fløjspilleren ser flere fordele end ulemper ved mødet med de stærke ungarer.

- Det er en fordel, at vi spillede mod ungarn under Bygma Cup, og vi har spillet mod dem mange gange tidligere. Det er også til vores fordel, at det er nogle tunge gutter, så vi kan komme ind og bruge vores speed og løbe en masse kontra.

Meget mere kontra
Netop kontradelen skal der gang i, hvis Danmark skal nå langt, mener han.

- Vi kan forbedre rigtig mange ting, Vi skal blive ved med at løbe meget kontra. Det har vi manglet. For vi vil gerne løbe kontra. Vi har gode målmænd og et stærkt forsvar, så det skal vi udnytte til. For mange modstandere frygter vores kontrafase.

Danmark har haltet i flere kampe inden braget mod Ungarn. Men Casper U. Mortensen et bud på, hvorfor det er sket.

- De sidste to kampe har vi stået i nogle uvante opstillinger. Jeg tror ikke, at folk for eksempel er vante til at stå ved Magnus Landin på backen osv. Det skal man have in mente.

Danmark og Ungarn brager sammen klokken 16.

Se også: Kæmpe hæder: Landin er VM's bedste

Se også: Franske VM-favoritter nedkæmper Island i rekordkulisse

Se også: Nordisk brag i vente: Dem kan Danmark møde i kvartfinalen

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere