Annonce:
Annonce:

Dansk stjerne direkte fra fødegangen til landskamp

Hans Lindberg nåede lige at blive far for anden gang, inden han drønede til Aalborg for at spille landskamp

Hans Lindtberg havde en travl aften i Aalborg. Foto: Henning Bagger
Hans Lindtberg havde en travl aften i Aalborg. Foto: Henning Bagger
Annonce:
Følg Håndbold

AALBORG (Ekstra Bladet): Hans Lindberg nåede sådan lige akkurat at blive far næsten på fars dag, inden han drønede til Aalborg for at spille en relativt betydningsløs testkamp mod Schweiz, så man kan i hvert fald ikke beskylde Füchse Berlin-fløjen for at gøre sig skyldig i en ’Daniel Wass’…

’Hans Majestæt’ og resten af hoffet kan daffe afsted med relativt god samvittighed: Danmark slog Schweiz 29-22 efter 14-8 ved pausen.

Men hør så lige fortsættelsen på programmet for grundlovsdag: Afgang fra Aalborg 00.30 med kurs mod lufthavn, Paris og videre til det caribiske paradis Guadeloupe, hvor Nikolaj Jacobsen de næste 12 dage har tænkt sig at herse med landsholdstruppen.

Annonce:

Hvis han kan vække spillerne… Skal vi ikke bare bevilge i hvert fald Hans Lindberg en solid morfar onsdag, inden han og resten af truppen oven på en lang og slidsom sæson går i gang med at forberede sig på to testlandskampe mod de gavmilde fransk værter, der også manglede nogen at spille imod i denne periode, der er sat af til landsholds-arbejde inden VM i Danmark næste januar.

Den 36-årige far til to hamrede usvigeligt sikkert scoring nummer fire og fem ind bag den alpine keeper, og da Niklas Landin lukkede nærmest totalt af i den anden ende – ti runde redninger i løbet af et kvarter og 12 inden pausen – stod det hurtigt klart med flammeskrift, at Schweiz muligvis er en god samarbejdspartner i forhold til at søge EM-slutrunder i 2022 og 2024. Men nogen ligeværdig træningsmodstander er nationen ikke netop nu.

Andy Schmid, som Nikolaj Jacobsen kender så glimrende fra Rhein-Neckar Löwen, er afgjort en af verdens suverænt bedste offensiv-spillere, men én stjerne gør ingen mælkevej, og når den lille håndboldnation oven i købet stiller med 11 skadesbetingede afbud og en trup, hvor overvægten af spillerne er født i 1995 eller senere, skal det blive svært at udfordre de olympiske mestre.

Annonce:

Gæsterne fik ganske vist i første halvleg en gevaldig én på kukuret af en flok liga-mørbankede danske spillere, der stort set kom direkte fra champagnebrus og gallashow, snørede skoene og gik i gang. Det gik suverænt godt indtil pausen, hvor landstræneren ganske enkelt skiftede kæde midtvejs og sendte seks nye spillere på banen – men da Nikolaj Jacobsen i anden halvleg sendte de sidste ubrugte fightere i aktion, gik der kuk i det danske angrebsspil.

Pausestillingen 14-8 blev på syv minutter reduceret 16-14, og en nærmest ildspruttende Nikolaj Jacobsen kaldte til timeout uden invitation til dialog. Det var ren fynsk og hård monolog.

Schweiz reducerede såmænd også til 17-16 – men så var ballet også forbi. Morten Olsen hamrede i huj og hast fire bolde i boksen, og så var dén gøg gokket. 17-16 blev til 21-16, og den bekvemme margin holdt og udbyggede landsholdet resten af en kamp, hvor det stod indlysende klart, at alle er slidte – nogle mere end andre.

Niklas Landins lukning af butikken i første halvleg og Morten Olsens bombardement i anden omgang fortjener al mulig ros og hædrende omtale, og mon så ikke, de skal starte togtet til Caribien med at løsne tæerne i varmt strandsand og måske lade drøblerne drible gennem et par sjove og flerfarvede hiverter – eventuelt med paraplyer fast monteret i grødisen…

Rasmus Lauge er årets mandlige landsholdsspiller

Stolt og flad tysk mester: Jeg får stadig gåsehud

Første gang i 14 år: Så får Boldsen smækkys på live-tv

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: