Dansk træner til angreb: Dommerne slår sporten ihjel

Polens Kim Rasmussen anklager Det Internationale Håndboldforbund for at sende alt for dårlige dommere til VM

Kim Rasmussen er ikke tilfreds med dommer-standarden ved VM. (Foto: Jens Dresling)
Kim Rasmussen er ikke tilfreds med dommer-standarden ved VM. (Foto: Jens Dresling)

Dommerne ved VM er uden udstråling og uden klar linje og magter slet ikke at dømme kampe på højeste internationale niveau.

Sådan lyder kritikken fra Polens danske succestræner Kim Rasmussen, der retter et frontalangreb på Det Internationale Håndboldforbund (IHF), som han beskylder for at nedprioritere kvindehåndbolden ved at vælge andenrangs dommere.

- Jeg håber, at IHF snart forstår, at det er et VM, det her. De vil gerne gøre sporten global, og de vil gerne gøre den større, og alligevel bliver vi ved med at få dommere, der ikke engang kan styre en 2. divisions herrekamp i den danske liga, siger Kim Rasmussen.

Norge er VM-klar, efter at Rumænien blev slået i omkamp. (Foto: Jens Dresling) Håndbold Norge er finaleklar efter dramatisk kamp mod Rumænien

Polen tabte fredag aften semifinalen til Holland, og den linje, som det serbiske dommerpar Vanja Antic og Jelena Jakovljevic lagde for dagen ved den lejlighed, fremkalder kun hovedrysten fra Rasmussen.

- Det var slet, slet ikke dommernes skyld, at vi tabte til Holland. Men deres linje var håbløs. De havde nogle kendelser, der ikke kunne lade sig gøre. Vi havde en spiller, der gled og alligevel fik to minutters udvisning. De så ingenting.

- Det er sørgeligt, at kvindehåndbold bliver nedprioriteret på den måde. Det var to dommere, der absolut ingen udstråling havde. Man kunne risikere at falde i søvn, hvis man så på dem alt for længe.

- Det er ærgerligt for denne sport, som vi gerne vil gøre stor, at den skal slås ihjel af manglende dialog og manglende føling, siger Kim Rasmussen.

Dermed er den polske landstræner på bølgelængde med flere danske spillere, der undervejs ved VM har udtrykt frustration over at få tildelt dommere, der er et stykke fra verdenstoppen.

Foto: Jens Dresling Håndbold Danmarks stjerne: Det gør ondt helt ind i sjælen

Kim Rasmussen slår fast, at VM i kvindehåndbold bør have deltagelse af verdens bedste dommere.

- Jeg kunne godt tænke mig, at IHF viste os noget respekt og sendte nogle dommerpar, som kunne håndtere disse kampe på et respektabelt niveau, siger Kim Rasmussen.

Polens træner Kim Rasmussen vurderer, at semifinalen mod Holland bliver en vanskelig opgave, men er ovenud tilfreds med sejren over Rusland i kvartfinalen (Foto: Jens Dresling) Håndbold Dansk succestræner om choksejr: Vi slog VM's bedste ud

12 kommentarer
Vis kommentarer