Dansk træners smadrede t-shirt gik Europa rundt: Det var sgu da pinligt!

Mareridts-nedrykningen er kommet lidt på afstand for Nordsjælland-træneren Ian Marko Fog, der pludselig blev berømt

Dén havde han ikke set komme.

Da Nordsjælland Håndbolds træner Ian Marko Fog ville tjekke ind på hotellet i sydfranske St. Raphaël forleden, kiggede hotelejeren på ham og udbrød:

- Are you that coach with the t-shirt???

- Det var jo helt vanvittigt. Den historie gik i den grad viralt. Det var forfærdeligt, udbryder Fog og griner, da Ekstra Bladet fanger ham i det sydfranske.

Han hentyder til den kaotiske scene, da han og Nordsjælland Håndbold i midten af april rykkede ud af landets bedste håndboldrække efter et knebent nederlag over to kampe til Tønder. En dommerkendelse, som mange havde svært ved at forstå, gik klubben imod, og det fik en sønderknust Ian Marko Fog til at rive t-shirten itu i ren frustration, mens han råbte og skreg.

Ian Marko Fog er så bitter over, at Nordsjælland Håndbold ikke er at finde i den bedste danske håndboldrække næste år (Arkivfoto: Rasmus Terkelsen) Håndbold Knust træner totalt knækket efter sindssygt drama

Det skabte overskrifter i de danske medier, men håndbold-interesserede over store dele af Europa fik også set det.

- Jeg er stadig pisse-ærgerlig over, at vi rykkede ned. Men nu kan jeg ikke lade være med at grine af episoden mod Tønder. Jeg fik at vide, at TV4 (svensk tv-station) havde fået 250.000 kliks på det tv-klip. Jeg må indrømme, at det er lidt pinligt at se de billeder, siger han.

- Jeg er jo pisse-ærgerlig over, at vi rykkede ned, og hele den historie, der lå forud de seneste to år, kulminerede for os i det sekund. Derfor blev jeg så sur. Det hele smuldrede til sidst. Så jeg råbte af spillerne – ikke af dommerne, som folk ellers troede.

Der skal være en drivkraft i os
Nordsjælland må nu belave sig på en sæson i 1. division. Men noget tyder på, at man snart vender retur til Håndboldligaen.

Dels er opbakningen til projektet fortsat stor i lokalområdet, dels er det lykkedes at holde på stort set hele truppen. Og så vil træneren forsøge at bruge en masse fra en hård sæson i ligaen konstruktivt.

- Det skal være en drivkraft for os. Vi har haft en sæson med meget stolpe ud og med marginalerne mod os. Vi håber, at modgang gør stærk, og så skal der arbejdes videre.

Han er klar over, at Nordsjælland Håndbold selvfølgelig lå i bunden, fordi resultaterne set over en hel sæson ikke var gode nok.

- Vi kunne fandeme bare have spillet bedre, og kontinuiteten var ikke god nok. Derudover havde vi et lille budget på 2,2 millioner kroner. Til gengæld kunne vi også præstere virkelig godt, siger han og henviser så til, at det er svært at arbejde med hjernerystelser og brækkede knogler, som flere profiler løb ind i undervejs, og som holdt dem ude i længere tid.

- Det sker for alle hold, men vi oplevede bare, at når truppen var fuld, så kom de gode resultater, siger Ian Marko Fog.

Kan rende mig i røven
- Men vi fik på to år lavet et hold for meget små penge. Et hold som formåede at slå både Skjern og BSV. Det var sjældent, at vi var helt væk i kampene, siger han.

Det ærgrer ham, at sport ofte er så sort-hvid. At hele forarbejdet med holdet blev glemt, da tv-billederne af ham mod Tønder kom ud.

- At vi rent faktisk kun har et spillerbudget på 2,2 millioner kroner får ikke samme substans. Det kan godt ærgre mig. Det er ligesom at spille en fantastisk fodboldkamp, men man ender med at tabe 2-1. Hvad husker folk så?

- Det gør lidt ondt – også på spillerne, der har trænet hårdt og arbejdet ved siden af gennem en hel sæson.

Der har aldrig været tvivl i hans eget sind om at blive, selvom holdet rykkede ned.

- Jeg havde tilbud, da jeg forlængede. Men jeg oplevede stor opbakning fra både ledelsen og truppen efter nedrykningen, og jeg vil hellere tage handskerne på og sige: Så kan den modgang rende mig i røven. Der har været nok af den. Nu vil vi gøre alt for at rykke op igen.

Nu forestår et stort stykke arbejde i fasen hen over sommeren.

- Der skal flere hestekræfter i bilen, og vi skal tage et skridt mere. Så den kommer til at stå på benhård, fysisk træning – og noget for at holde humøret højt, siger han og tilføjer, at der skal skrues på de knapper, der er mulighed for.

- Vi har blandt andet en diætist, der kigger på spillernes diæt, fortæller han.

Kun topscorer Cornelius Kragh er væk, når næste sæson begynder. Det 21-årige stortalent har netop underskrevet kontrakt med Skjern Håndbold.

Til gengæld forlængede anfører Dan Bech-Hansen, Nicolai Pedersen, Nichlas Poulsen, Lasse Uth og Kristian Dahl Pedersen for kort tid siden deres kontrakter.

3 kommentarer
Vis kommentarer