Dansk VM-komets pludselige rejse: Jeg lærte hurtigt at blive voksen

VM-holdets nye, unge back-bomber Lasse Andersson har haft en hurtig rejse mod toppen. Og den har lige så hurtigt ændret Barcelona-spilleren tilgang til livet. Nu skal der tages ansvar

Lasse Andersson er blevet hurtigere voksen end mange andre. Det har den tidlige begyndelse på det professionelle liv som håndboldspiller været årsag til. Foto: Lars Poulsen.
Lasse Andersson er blevet hurtigere voksen end mange andre. Det har den tidlige begyndelse på det professionelle liv som håndboldspiller været årsag til. Foto: Lars Poulsen.

PARIS (Ekstra Bladet): Mange 22-årige er måske først ved at flytte hjemme fra efter et par år med rejser og optjening af penge inden et nyt liv som studerende kan begynde.

Et liv, hvor man pludselig skal til at klare alt selv; indkøb, tøjvask, rengøring og madlavning. Ja, og meget mere.

Men sådan har det været meget længe for Lasse Andersson. Herrelandsholdets, nye unge back-bomber på 22 vintre. VM-spilleren blev voksen for længst og lærte hurtigt at stå på egne, uprøvede teenageben. Og han lærte det hurtigere end de fleste.

- Jeg flyttede hjemme fra allerede som 18-årig, da jeg tog til Kolding for at spille håndbold. Langt væk fra familien i København. Det har styrket mig og gjort mig voksen hurtigt, siger Andersson til Ekstra Bladet.

Skulle have disciplin
Bagspilleren fandt med det samme ud af, hvad det ville sige at være rigtig voksen.

- Der var nye ting, jeg skulle lære, nye ting jeg skulle have disciplin omkring. Jeg havde pludselig ikke nogen til at gøre tingene for mig. Så jeg skulle selv lære at vaske tøj og lære, hvordan man gebærder sig rundt omkring. Det har gjort mig stærk.

Mange 18 til 22-årige kan sikkert føle sig rastløse og måske også en smule ensomme, når de forlader venner, familie og bekendte, som pludselig befinder sig flere hundrede kilometer væk. Men sådan havde og har Andersson det ikke.

- Jeg har ikke noget problem med at være alene. Jeg er god i mit eget selskab. Det skyldes også de tre år, jeg tilbragte i Kolding, hvor jeg jo var alene. Jeg keder mig aldrig. Jeg kan være alene to uger i træk, uden det rører mig.

Kigger på mennesker
Hvad laver sådan en ung mand så, når han er ’Lasse alene i verden’ i storbyen Barcelona, hvor det tætteste han kommer på venner og familie nok er en skrattende Skype-forbindelse eller et flimrende FaceTime-opkald?

- Jeg kan godt lide bare at gå rundt i Barcelonas gader. Jeg kan godt lide at se, hvordan andre mennesker lever. Jeg kan i det hele taget godt lide at se på mennesker. Jeg kan sidde i to timer alene på en café og hygge mig og kigge på mennesker, der går forbi.

- Det finder jeg ro i. Det er interessant for mig.

Andersson giver sig også tid til andet end at ’glo’ i gaderne. Han er en herre med sans for mode – det fortæller hans fodtøj. Et par grå, elastiske og sokke-agtige sko fra Nike, som sjovt nok hedder ’Sock Dart’.

- Ellers ser jeg, hvad byen har at byde på. Jeg kan godt lide at købe tøj og sko. Jeg har altid haft interesse for tøj. Det er en af mine større interesser. Jeg kan godt lide at have noget lækkert på, som jeg føler mig godt tilpas i. Hvad enten det er jakkesæt eller jumpsuit.   

Under VM ser det dog ud til at unge Andersson har ladet både jakkesæt og jumpsuit ligge i Catalonien. Det er i stedet erstattet af landsholdstrøje nummer 28.

Se også: Meget træt af dansk stjerne: Han har provokeret længe

Se også: Svensker-krigen fortsætter: Vi er trætte af jer, Danmark!

Se også: Advarer mod Sveriges ’Mikkel’: Manden med det livsfarlige hug

Se også: Her skal dansk tordenfløj spille næste sæson

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere