Danske kvinder rejste sig: Japan fik kæmpe klask

Danmark åd Japan råt og tvang asiaterne til 19 minutter lang scoringspause – vi er inde i VM igen

Kathrine Heindahl og Danmark vandt overbevisende. Foto: /ritzau/Lars Poulsen
Kathrine Heindahl og Danmark vandt overbevisende. Foto: /ritzau/Lars Poulsen

OLDENBURG (Ekstra Bladet): Håndbold kan være frygteligt kedeligt. Heldigvis!

Danmark smadrede Japan noget så eftertrykkeligt dagen efter, holdet mest af alt lignede en godt brugt Toyota på vej til det uigenkaldeligt sidste syn. Men med en storsejr på 32-18 efter 16-5 ved pausen, er de rød-røde vendt tilbage til VM-livet i Oldenburg.

Det må trods alt have været en god lørdag aften og nat på Das 53. Hotel ude i Bad Zwischenahn. Spillerne var helt anderledes toptunede og skarpe, end det var tilfældet før, under og efter de stridsomme strabadser mod Montenegro lørdag aften I Grosse EWE Arena.

Masser af attitude fra en flok, der stod med ryggen mod muren en søndag, hvor man seriøst kunne begynde at frygte, holdet skulle ende i taberturneringen Presidents Cup, når alt det sjove ellers går løs i næste uge.

Men fra 4-4 så de sig ikke tilbage, og ethvert blik mod måltavlen blev bare mere og mere lystig læsning. Ulrik Kirkelys japanske kamikazepiloter har godt nok hele to søstre Sunami i truppen, men mens asiaterne kullede fuldstændig til i et hav af fejl, boldtab og slaskede afslutninger, tætnede danskerne relativt hurtigt forsvaret på god speed i skoene og blå mærker-fremkaldende tacklinger af de små modstandere.

Jubel på bænken efter endnu en dansk scoring. Foto: /ritzau/Lars Poulsen
Jubel på bænken efter endnu en dansk scoring. Foto: /ritzau/Lars Poulsen

Der skulle gå hele 19 minutter, før japanerne fik smækket scoring nummer fem ind, og det hører immervæk til sjældenhederne, at et hold fører med massive 16-5 ved pausen – og så har Sandra Toft blot haft to parader tilsat en let bold, hun bare skulle samle op.

Det kastede såmænd alligevel en redningsprocent på 38 af sig, efter som japserne kun fik lov til at lade artilleriet lyne otte gange i løbet af de første 30 minutter.

Smilene blev bredere og bredere, selv om Danmark med Sarah Iversen i spidsen sandt for dyden også bummede fælt på helt frie afslutninger i starten. Hun tog en grum revanche siden hen med sikre træffere, forrest i kontra og en lang række hårdt tilkæmpede straffekast.

Også afslutningerne kom der efterhånden skik på, og Klavs Bruun Jørgensen fik både sparet spillere og demonstreret taktisk overblik ved i en lang periode konsekvent at spille syv mod seks og med tomt mål. Selv Mulle fik masser af spilletid og den sjældne oplevelse, at hun kunne kigge de fleste af modstanderne direkte ind øjnene…

Her scorer Stine Jørgensen for Danmark. Foto: /ritzau/Lars Poulsen
Her scorer Stine Jørgensen for Danmark. Foto: /ritzau/Lars Poulsen

Ulrik ’Spåne’ Kirkely havde travlt med at klø sig i skægstubbene, og det kan man godt forstå: ’Kampen’ blev forholdsvis hurtigt forvandlet til en lystig gang samtræning, hvor Danmark åd japanerne råt i en overbevisende omgang håndbold-sushi. Japan gik fuldstændig i spåner…

Danmark er for alvor tilbage i VM efter at have været bulldozet langt ud på parkeringspladsen, og det til tider skrøbelige kollektive selvværd må have fået et ordentligt skud adrenalin direkte ind i venerne. Spillerne smilede og grinede i hvert fald, som om de var på vej til banket.

Små grupper af tilskuere heppede optimistisk på ’Nippon’ opgøret igennem, og det var da pænt af dem – men reelt var asiaterne chanceløse mod et dansk hold, kender nærmest bundløse dybder. Ingen ved til gengæld helt præcist, hvor toppen er – men nu er holdt da i det mindste på vej, inden en tiltrængt hviledag.

Danmark har nu en sejr efter to kampe. Foto: /ritzau/Lars Poulsen
Danmark har nu en sejr efter to kampe. Foto: /ritzau/Lars Poulsen

Derefter venter Tunesien og Brasilien, inden den glubske russiske bjørn lurer på fredag med evigt koleriske Jevgenij Trefilov i front. Det kunne sgu være sjovt at se ham få tungen tvunget fuldstændig i spagat, for når man kan blive ved med at skælde sine egne spillere huden fuld få sekunder før en sejr over Montenegro – hvad kan det så ikke blive til, hvis hans hold kommer virkeligt på haserne mod Danmark i gruppens sidste kamp.

Det kan blive noget af en udfordring i sig selv – men som spillerne sænkede skuldrene og lettede jublede over sejren er der i hvert fald lagt i kakkelovnen til helt andre indsatser end den jammerlige, folk til alverdens julefrokoster fredag aften kan glæde sig over, de slap for at deltage i.

NFL - 3. dec. 2017 - kl. 21:09 Sprængning gik helt galt: Superbowl-stadion nægter at falde

Lillesøster Rikke (tv) og storesøster Sarah boede fire år i Sverige og et enkelt år uden for Paris, da de var helt små. Foto: /ritzau/Anita Graversen Sport og Spil Landsholds-søstre gav hinanden kamp til stregen: 'Ar på krop og sjæl'

Klavs Bruun Jørgensen står i spidsen for kvindelandsholdet, som skal spille VM i Tyskland i december. Foto: /ritzau/Lars Poulsen Sport og Spil 'Jeg havde haft flere diagnoser, hvis jeg var barn i dag'

1 af 11 Foto: Lars Poulsen
2 af 11 Foto: Lars Poulsen
3 af 11 Foto: Lars Poulsen
4 af 11 Foto: Lars Poulsen
5 af 11 Foto: Lars Poulsen
6 af 11 Foto: Lars Poulsen
7 af 11 Foto: Lars Poulsen
8 af 11 Foto: Lars Poulsen
9 af 11 Foto: Lars Poulsen
10 af 11 Foto: Lars Poulsen
11 af 11 Kathrine Heindahl og Danmark vandt overbevisende. Foto: /ritzau/Lars Poulsen
33 kommentarer
Vis kommentarer