Danske mestre henter 44-årig veteranmålmand

Den tidligere landsholdsmålmand Kristian Asmussen skal være vikar i KIF Kolding København resten af sæsonen

Asmussen har før optrådt på det danske landshold. Nu skal han vikariere i KIF Kolding København, mens Marcus Cleverly er skadet. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)
Asmussen har før optrådt på det danske landshold. Nu skal han vikariere i KIF Kolding København, mens Marcus Cleverly er skadet. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)

44 år er ingen alder. I hvert fald ikke hvis man hedder Kristian Asmussen.

Den tidligere landsholdsmålmand er stadig fit for fight, og onsdag meddeler de danske mestre fra KIF Kolding København, at man har indgået en aftale med veteranmålmanden for resten af sæsonen.

Asmussen var ellers på kontrakt hos oprykkerne fra Nordsjælland Håndbold, men en diskusprolaps til KIF Kolding Københavns reservemålmand Marcus Cleverly gav et hul i målmandskabalen i klubben.

Her valgte man at kigge mod Nordsjælland for at finde en erfaren herre, og Kristian Asmussen skal dermed agere backup for Kasper Hvidt i resten af den netop påbegyndte sæson.

- Det er et held, at man kan finde en målmand på Kristians niveau på dette tidspunkt af sæsonen, siger den KIF Kolding København-sportschef Lasse Boesen i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad og taknemmelig for den indstilling, Nordsjællands ledelse har haft i denne sag, og jeg både håber og tror, at det kan blive begyndelsen på et godt samarbejde mellem vores klubber, lyder det fra Boesen.

Kristian Asmussen er en klublegende i Nordsjælland Håndbold, og derfor ville klubben heller ikke stå i vejen for, at veteranen kunne få en oplevelse i blandt andet Champions League.

Og den velvillighed er målmanden glad for.

- Jeg er taknemmelig over, at Nordsjælland giver mig muligheden for at få en unik oplevelse og måske lige opnå en titel inden lukketid, lyder det fra Kristian Asmussen, som i håndboldkredse bærer tilnavnet "Nøller".

- Det bliver fedt at skulle spille håndbold på øverste hylde. Jeg er beæret over, at de (KIF, red.) har henvendt sig til mig, og jeg vil gøre mit bedste for opnå sejre til KIF Kolding København, især i Champions League-kampene.

- Det glæder jeg mig utrolig meget til at deltage i, siger han.

Dermed får han mulighed for at vise et af sine varemærker frem på den internationale håndboldscene. I forbindelse med store redninger har målmanden ofte i ren jubelrus revet op i trøjen og vist sin bare mave frem.

Kristian Asmussen slutter sig til KIF-truppen fredag.

1 kommentar
Vis kommentarer