Danske scorekarle i europæisk succes

To danskere på ugens hold i Bundesligaen – og to landsmænd på rundens hold i Champions League

Unge Lasse Andersson sammen med sin  mor og morfar, der begge har spillet på landsholdet. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Unge Lasse Andersson sammen med sin mor og morfar, der begge har spillet på landsholdet. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

De danske stjerner funkler på den europæiske håndboldhimmel som aldrig før. Forleden blev Nikolaj Jacobsen i hårde vendinger bebrejdet, at han som cheftræner for Rhein-Neckar Löwen sendte ’reserveholdet’ på banen i Makedonien mod Vardar Skopje.

Den sjældent barske kritik havde oven i købet EHF’s egen chefkommentator som afsender.

I sidste runde af Bundesligaen faldt svaret så: Landsholdsspilleren Mads Mensah Larsen, der åbenbart skulle beskyldes for at tilhøre det tyske B-kavaleri, spillede et brag af en kamp og scorede ti kasser, da Rhein-Neckar Löwen på udebane baskede Balingen 31-21.

Så tilhører man vist ikke ligefrem reservebænken…

Se også: Lasse kan blive lige så god som Mikkel

I samme runde hamrede Michael Damgaard ni bolde i kassen for Magdeburg, der ude slog Stuttgart 33-30. Af indlysende årsager er begge danskere med på rundens hold i Bundesligaen, hvor der ikke blev plads til den genopstandne landsholdsfløj Hans Lindberg, selv om danskeren scorede 13 gange for HSV i 34-29 sejren over TuS-N Lübbecke.

Til gengæld har Hans Lindberg indledt sit individuelle attentat på topscorerlisten, hvor han med 68 fuldtræffere blot halter seks scoringer efter Petar Nenadic. Begge har misset en kamp i sæsonen og er blot noteret for ni kampe hidtil, hvilket kun gør topplaceringerne endnu mere imponerende.

Se også: Alle pengene værd: Mikkel Hansen buldrer løs

Anders Eggert  ligger nummer otte på listen med 55 scoringer i ti kampe. Til gengæld kan venstrefløjen glæde sig over, at hans finurlige skruebold mellem benene på Besiktas-keeperen i Champions League-opgøret mod tyrkerne har fundet plads i top 3 blandt rundens bedste scoringer.

Jyden scorede ti gange i den kamp og er udtaget til rundens hold i Champions League, hvor KIF Kolding Københavns unge Lasse Andersson også har fået plads efter sit brag af en kamp i Brøndby mod Vardar Skopje, hvor danskeren også ramte plet hele ti gange.

0 kommentarer
Vis kommentarer