Danske tilskuere snydt: Må undvære mændene

Der bliver ingen opvarmning på dansk grund før EM i Polen

Mikkel Hansen og co. spiller tidligst en landskamp på dansk grund til foråret. (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Hansen og co. spiller tidligst en landskamp på dansk grund til foråret. (Foto: Lars Poulsen)

Det store hjemmepublikum må kigge langt efter håndboldmændene.

For første gang i umindelige tider spiller EM-holdet ikke på hjemmebane i højsæsonen.

Først til april vil der blive to kampe mod Norge samt måske en OL-kvalifikation.

Så vil der være gået godt ti måneder efter den seneste landskamp, EM-kvalifikationskampen mod Bosnien Hercegovina i Brøndby.

Den sædvanlige opvarmning i form af en fire-nationers turnering i starten af januar vil som for to år siden komme til at foregå i Frankrig, nærmere bestemt Rouen og Paris i dagene 7. til 10. januar.

For to år siden blev tilskuerne også snydt, men kort tid efter blev der spillet EM i Herning, så der var kompensation for alle pengene og mere til.

- Jeg synes ikke, at vi kommer til at svigte tilskuerne. Det her er den mulige kunst, siger sportschef Ulrik Wilbek.

- Hvert andet år spilles Golden League, og Frankrig har terminen i starten af det nye år, mens vi har påsken, men fordi der i denne sæson er OL-kvalifikation omkring påske, er der i denne sæson ingen Golden League på dansk grund.

Se også: Fyret landstræner inviterer sine bødler på besøg

- Hvis ikke de franske klubber havde sagt nej, kunne vi have fået noget op at stå, selv om der modsat kvinderne i den internationale kalender ikke er en international termin forud for OL-kvalifikationen.

- Tyskland har som Norge valgt at holde turneringsfri, så hvis Frankrig var hoppet på vognen, kunne vi have spillet en Golden League i Danmark, siger Ulrik Wilbek.

Udover kampene i det franske i starten af januar skal de danske mænd til Norge i starten af november.

Se også: Bliver hjemme: For dyrt at flyve til VM-finalen

I udkanten af Oslo skal Danmark spille den norske udgave af Golden League.

Kampene foregår i Nadderud 5.-8. november, og modstanderne er verdensmestrene Frankrig, værterne Norge samt Island i nævnte rækkefølge.

Seks kampe er, hvad landstræner Gudmundur Gudmundsson har ønsket inden EM i Polen, hvor Danmark skal spille første kamp i Gdansk, 16. januar mod eks-verdensmestrene Rusland.

Derefter følger Montenegro og Ungarn, inden turen efter alt at dømme går videre til mellemrunden i Wroclaw, hvor Danmark kan komme til at møde tre ud af følgende fire lande, Spanien, Sverige, Tyskland og Slovenien.

Se også: Danskerne i ren mål-rus i topbrag

0 kommentarer
Vis kommentarer