Danske toptrænere med klar kritik: Det er uanstændigt!

Otte kampe i Damehåndboldligaen er i perioden fra 13. februar til 13. marts blevet dømt af dommerpar fra 1. division

Flere ligatrænere i den bedste danske håndboldrække for kvinder kritiserer, at det ikke altid er de bedste dommere, som bliver påsat kampene i grundspillet.

Det er dommere fra 1. division, som i flere af de afgørende kampe i grundspillet har styret fløjten.

- Jeg synes, at det er et uanstændigt valg, at man på den måde gambler med vores liv i håndboldligaen, siger cheftræner Morten Secher fra Ringkøbing Håndbold til TV2 Sport.

Morten Sechers kritik handler ikke om de enkelte dommerpar, understreger han. Den handler om et grundlæggende princip.

- Vi kan ikke have dommere fra 1. division til at dømme i ligaen i den afgørende fase af turneringen, vi er inde i, siger han.

Heller ikke Odense-træner Jan Pytlick er tilfreds.

- Jeg synes, at det er fuldstændig håbløst, siger den tidligere danske landstræner til TV2 Sport og tilføjer:

Årsagen: De er billigere
- Vi skal have de bedst kvalificerede dommere til at dømme de kampe. Der står så meget på spil for alle hold. Der er måske hold, der spiller om slutspil eller om at rykke ud - der skal man bare have de bedste af de bedste.

Årsagen til brugen af dommere fra næstbedste niveau skyldes, at de er billigere, og der kan spares cirka 4000 kroner per kamp.

Trænerne kan sende dele af kritikken videre til deres egne chefer, da udvælgelsen af dommere er sket med accept fra klubberne.

Formanden for Dansk Håndbold Forbunds dommerudvalg, Bjarne Munk Jensen, forsvarer derfor prioriteringen.

- Vi har et budget, vi skal prøve at overholde, og der er det sådan, at når man laver et gennemsnitsbudget, så deler man til sidst. Og det skal vi forsøge at ramme, siger formanden til TV2 Sport.

Divisionsforeningen er efter den store utilfredshed fra trænerne klar til at se på dommeraftalen igen, fortæller Divisionsforeningens formand, GOG-direktør Kasper Jørgensen.

Mette Tranborg får en hård tackling af Serbiens Andrea Lekic under EM i Frankrig i december. Søndag blev den 23-årige dansker skadet for sin klub i kampen mod Brest. Foto: Lars Poulsen Håndbold VM-chok: Landsholdsprofil ude i ti måneder

Lene Rantala har været i Larvik siden 1997. Hun stoppede med at spille i 2014 og blev derefter målmandstræner. Her instruerer hun danske Sandra Toft, der var i klubben i fire sæsoner. Foto: Anders Brohus Håndbold Legendarisk norsk hold går i betalingsstandsning

Line Uno Jensen og holdkammeraterne kan snart være tvunget til at kigge efter en ny klub. Foto: Ritzau Scanpix Håndbold Dansk gigant i fare for lukning

Både Rasmus Lauge og Mikkel Hansen spillede hovedroller i Danmarks VM-triumf, men præstationerne tæller ikke med, når verdens bedste håndboldspiller skal kåres for 2018. Foto: Jens Dresling Håndbold To danskere kan blive verdens bedste

2 kommentarer
Vis kommentarer