Danske verdensmestre gik helt ned til Aarhus

Bjerringbro-Silkeborg med tre verdensmestre i truppen førte med fire mål i anden halvleg, men tabte alligevel hjemme mod Århus med tre mål

Nikolaj Markussen scorede to gange på seks forsøg i kampen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nikolaj Markussen scorede to gange på seks forsøg i kampen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Århus Håndbold tog onsdag et vigtigt skridt i jagten på top-8, som udløser en plads i slutspillet i Primo Tours Ligaen.

Det skete ved at tage en fin skalp ude over Bjerringbro-Silkeborg (BSH), der blev besejret med 32-29.

Inden de sidste fire kampe i 14. runde onsdag havde Århus to point op til top-8, men nu banker Erik Veje Rasmussens tropper endnu mere på med sine 14 point. BSH bliver på 16 point.

BSH havde ellers godt styr på kampen i første halvleg, hvor holdet det meste af tiden førte med mellem et og tre mål. Kun ved stillingen 11-10 prøvede Århus at ligge i front.

Derefter fulgte en periode, hvor den slovenske playmaker Sebastian Skube gik forrest og var ganske afgørende. På ti minutter scorede han tre mål, leverede to assister og fik tilkendt et straffe, og så førte hjemmeholdet med 17-14.

Få minutter senere var afstanden ved pausen fortsat tre mål i BSH's favør, nemlig 19-16.

Efter pausen var Skube stadig målfarlig, men det kneb for holdkammeraterne. Derfor kunne Århus veksle 16-20 til 19-20, og der var fuld kontakt ved 22-22. Nikolaj Læsø bragte endda Århus på 23-22 med 16 minutter tilbage.

Derpå udlignede Nikolaj Markussen til 23-23, men så skulle der gå lidt mere end otte minutter før næste BSH-mål. Århus udnyttede perioden til at bringe sig foran med fire mål, og det skulle vise sig afgørende.

Hjemmeholdet nåede ikke at få færten af point i slutfasen, og Århus kunne rejse de 45 kilometer hjem med en sejr på tre mål.

0 kommentarer
Vis kommentarer