Dansker taler ud om landstræner-exit: Her knækkede filmen

- Jeg vil gøre det på min måde, og de vil gøre tingene anderledes, siger Jakob Westergaard om bruddet med Det Tyske Håndboldforbund

- Vi var uenige om, hvordan man skal drive holdet fremadrettet, forklarer Jakob Westergaard, der ikke længere træner for det tyske kvindelandshold. (Foto: AP)
- Vi var uenige om, hvordan man skal drive holdet fremadrettet, forklarer Jakob Westergaard, der ikke længere træner for det tyske kvindelandshold. (Foto: AP)

Massive samarbejdsproblemer mellem den danske håndboldtræner Jakob Vestergaard og Det Tyske Håndboldforbund (DHB) er hovedårsagen til, at Vestergaard nu er stoppet som træner for det tyske kvindelandshold.

Danskeren fik blot et år i spidsen for landsholdet, som han førte til en noget skuffende 13.-plads ved VM i Danmark i december.

- Vi var uenige om, hvordan man skal drive holdet fremadrettet. Jeg vil gøre det på min måde, og de vil gøre tingene anderledes. Det er uforeneligt, og så er det bedre, at de finder en ny cheftræner, og jeg finder et andet trænerjob, siger Vestergaard.

Han slår fast, at det ikke er forholdet til spillertruppen, der har været årsag til den jobmæssige skilsmisse et år før kontraktens udløb.

- Det har faktisk intet med spillerne at gøre. Jeg har skrevet rundt til alle spillere og fortalt, at de ikke er årsagen til denne beslutning, snarere tværtimod, siger Jakob Vestergaard.

- Jeg er med på, at en 13.-plads ved VM ikke var imponerende, men det er ingen skam at tabe til Norge i en ottendedelsfinale. Alle andre tabte jo også til Norge.

- Men der er meget politisk arbejde ved siden af sådan et landstrænerjob, og det fik mig til at overveje, om det var det rigtige at fortsætte. Vi var simpelthen ikke i stand til at få samarbejdet til at fungere, lyder det fra den nu tidligere tyske landstræner.

Vestergaard har været klubtræner i blandt andet Viborg, som han to gange førte til Champions League-sejr. Han har også været tilknyttet de rumænske storklubber Oltchim Valcea og CSM Bucuresti.

- Jeg skal ud at være håndboldtræner igen, og der har allerede været forespørgsler, så jeg håber på snart at være i ilden igen. Om det så bliver som klub- eller landstræner, det må tiden vise, siger Jakob Vestergaard.

Se også: Dansker er færdig som tysk håndboldlandstræner

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere