Danskere i vildt comeback i europæisk finale

Tvis Holstebro var bagud med seks mål ved pausen, men vandt alligevel første finalekamp i Cup Winners Cup

Den norske målkvinde Silje Solberg stod en stor kamp for Team Tvis i den første europæiske finale (Foto: Lars Poulsen)
Den norske målkvinde Silje Solberg stod en stor kamp for Team Tvis i den første europæiske finale (Foto: Lars Poulsen)

Det lignede et ydmygende stort nederlag til Team Tvis Holstebro i første halvleg af den første finalekamp i Cup Winners' Cup mod russiske HC Lada, men alt ændrede sig i anden halvleg, hvor danskerne var ustoppelige og vandt 31-27.

Dermed har Tvis sikret sig et fornuftigt udgangspunkt inden returopgøret i Rusland, der afgør, hvem der tager trofæet med hjem.

Tvis var ellers alt andet end imponerende i første halvleg.

De første minutter var tætte, men derefter trak russerne hurtigt fra. Det skyldtes især et utal af tekniske fejl og boldtab fra Tvis, som Lada resolut udnyttede til scoringer.

Der var tydelig klasseforskel gennem hele halvlegen, og ved pausen havde Lada skabt en seksmålsføring ved stillingen 16-10. Havde det ikke været for flere store redninger af Silje Solberg i målet havde føringen formentlig været endnu større.

Estavana Polman kunne ikke spille semifinalen mod Tvis til ende. Team Esbjerg endte dog alligevel med at vinde komfortabelt og sikre sig billet til finalen. (Foto: Anita Graversen) Håndbold Esbjerg smadrer Tvis trods stjernes røde kort

Den svenske landsholdsspiller Jamina Roberts tackler danske Line Jørgensen.  Jasmina er en af de spillere, der er fortid i Team Tvis Holstebro efter denne sæson. (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold Dansk tophold i krise: Sender VM-vindere på porten

Fra anden halvlegs start så tingene til gengæld helt anderledes ud, og danskerne virkede pludselig skarpe.

Med fire hurtige scoringer i de første minutter var Lada-føringen nede på to mål, og så var spændingen tilbage i kampen.

Opturen fortsatte for Tvis, og efter 47 minutter bragte vestjyderne sig for første gang i kampen foran ved stillingen 24-23.

De to halvlege var som nat og dag, og med hele 21 scoringer i anden halvleg endte Tvis med en firemålssejr på 31-27.

De to hold mødes igen i returopgøret søndag den 7. maj, hvor der skal findes en samlet vinder af turneringen.

Sidste år vandt Team Tvis EHF Cup-trofæet:

0 kommentarer
Vis kommentarer