De danske mestre imponerer og slår tysk storhold

Det tyske storhold Flensburg-Handewitt blev sendt hjem med et nederlag, da Aalborg Håndbold søndag vandt i CL

Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix
Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

De forsvarende danske mestre fra Aalborg Håndbold tog søndag en stor skalp.

Her var Flensburg-Handewitt på besøg i Champions League-gruppespillet, og det tyske storhold blev sendt hjem til Nordtyskland med et nederlag på 28-31 i bagagen.

Det er Lasse Svan, Simon Hald, Anders Zachariassen og resten af Flensburg-Handewitt-mandskabets første nederlag i turneringen.

Aalborg hopper med sejren op på tredjepladsen i gruppe A med otte point - samme antal som Barcelona og Paris Saint-Germain på første- og andenpladsen.

Det var ellers de tyske gæster, der fra start tog teten i Gigantium.

Flensburg-Handewitt kom foran 7-3, og aalborgenserne virkede til lige at skulle finde rytmen. Den indfandt sig langsomt, og efter en god periode var der lighed på måltavlen ved 9-9.

Flensburg-Handewitt kom efter en timeout i gang igen, så der ved pausen stod 16-14.

Kort inden de første 30 minutter løb ud, blev der stille i hallen i Aalborg, da Flensburg-Handewitts danske stregspiller Simon Hald, der spillede for det nordjyske hold fra 2013 til 2018, måtte udgå, med hvad der lignede en knæskade.

Det udløste en bekymret mine hos den danske landstræner Nikolaj Jacobsen, der havde indfundet sig på tribunen. Hald er nemlig udtaget til den kommende uges Golden League-kampe.

Hald kom ud fra pausen og varmede op til anden halvleg, som han dog endte med at se fra udskiftningsbænken.

De lovende takter fra Aalborg i første halvleg fortsatte i anden, og efter syv minutter blev der igen udlignet, da Henrik Møllgaard gjorde det til 20-20.

Lidt efter kom det nordjyske hold også foran for første gang i kampen, da Janus Smarason gjorde det til 21-20.

Så kom der for alvor gang i Gigantium.

Aalborg red på en bølge, og lidt efter stod der 27-23. Et mere aggressivt forsvar gjorde livet svært for tyskerne, mens hjemmeholdet var effektivt i den anden ende.

Men Flensburg-Handewitt skruede bissen på igen. Benjamin Buric i målet var pludselig umulig at passere for det danske hold, og så åd tyskerne langsomt Aalborgs forspring.

Med fem minutter tilbage stod der 28-28, og konturerne af et nordjysk kollaps begyndte at tegne sig.

Men Aalborg hankede op i sig selv, og med to et halvt minut tilbage gjorde Janus Smarason det til 30-28. Med 30 sekunder tilbage blev det 31-28, og så var sejren en realitet.

LIVE

FC København Ingen Bendtner-magi i Parken

Den rigtige grafik kom slutteligt op på storskærmen på Tottenham Hotspur Stadium. Foto: David Klein/Ritzau Scanpix Premier League Nu undskylder VAR: - Det må aldrig ske igen

Kento Momota vinder Denmark Open. Foto: CLAUS FISKER/Ritzau Scanpix Badminton Suveræn verdensetter genvinder Denmark Open

1 kommentar
Vis kommentarer