Annonce:
Annonce:

De skal slås for dansk VM-metal

Jesper Jensen har udtaget den trup, der tager til Barcelona og holder gang i juleeventyret i december

Sandra Toft og Mia Rej i forrygende humør under en tidligere samling - de skal begge til Spanien og kæmpe for Danmark i decem ber. Foto Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Sandra Toft og Mia Rej i forrygende humør under en tidligere samling - de skal begge til Spanien og kæmpe for Danmark i decem ber. Foto Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Håndbold

Det er en VM-trup blottet for chok og vilde kaniner, landstræner Jesper Jensen i dag har udtaget op til det VM, kvindelandsholdet i harpiks deltager i fra 2. december og forhåbentlig frem til og med finalesøndagen den 19. december.

Danmark har fået en nådig lodtrækning, og der burde være garanti for kalenderunderholdning et pænt stykke ind i julemåneden.

VM finder for Danmarks vedkommende sted i Granollers – en håndboldhistorisk forstad i Barcelonas nordvestlige udkant - og de danske harpiks-atleter har den enestående fordel, at de ikke skal skifte hal undervejs og samtidig kan beholde værelserne inde på hotellet i den catalanske metropol.

Truppen består af følgende 16 spillere:

Målvogtere
Sandra Toft og Althea Reinhardt.

Stregspillere
Kathrine Heindahl og Rikke Iversen.

Fløjspillere
Trine Østergaard, Simone Böhme, Lærke Nolsøe og Emma Friis.

Bagspillere
Mette Tranborg, Louise Burgaard, Mia Rej, Anne Mette Hansen, Line Haugsted, Kristina Jørgensen, Mie Højlund og Simone Petersen.

Derudover er Anna O. Kristensen og Ida-Marie Dahl indkaldt til kvindelandsholdets samling forud for VM, hvor spillerne møder ind i Frederikshavn den 22. november. Landsholdet spiller to testkampe mod Ukraine den 27. på Mors og dagen efter i Frederikshavn, og tirsdag den 30. november sætter landsholdet så kursen mod Barcelona.

- Jeg synes, at det er en stærk trup, vi har udtaget til VM. Lars Jørgensen og jeg har været meget bevidste om, hvilken retning vi ville gå i forhold til truppen, blandt andet ved at tage fire fløjspillere med - på bekostning af tre stregspillere, siger Jesper Jensen.

- Det har vi valgt, fordi vi gennem det sidste halvandet års tid er blevet rigtig gode til at spille mere ud over fløjene, og det vil vi gerne udnytte ved at tilføre ekstra kvalitet på den position, siger landstræneren til DHF’s hjemmeside.

Danmark møder Tunesien, DR Congo og Korea i den indledende gruppe og parres i mellemrunden med tre af følgende fire hold: Tyskland, Ungarn, Tjekkiet eller Slovakiet. Derfor gælder det knockoutfasen – de to bedste hold fra mellemrunden går i kvartfinalerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: