De står klar i kulissen: Fem spillere på vippen efter VM-fiasko

Ekstra Bladet har kigget i krystalkuglen og vurderer, at fem spillere tæller på knapper – men alle venter spændt på, hvad den ny landstræner har af planer

Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

ALBERTVILLE (Ekstra Bladet): Ny landstræner! Nye spillere?

Alle venter på Nikolaj Jacobsen! Hvad tænker han? Hvordan vil han præcis spille? Hvem passer ind, hvem vil han satse på – og hvem kan han regne med at bruge ved OL i 2020?

Spørgsmålene blafrer i turbulensen oven på OL-guldvindernes skamfulde VM-sortie søndag aften i Albertville. Der er tre-et-halvt år til næste OL i Tokyo, og dømt ud fra dåbsattesterne betyder det, at i hvert fald fire spillere vil nærme sig de 40, når der bliver fyret op for den olympiske flamme i Japan.

Men forinden lurer et VM på dansk hjemmebane i 2019, og den slutrunde kan naturligvis nok virke dragende på samtlige spillere med dansk pas – og samtidig give mulighed for en revanche, de selvsagt må drømme om efter fiaskoen i Albertville.

Ingen har definitivt sagt, at de stopper. Kasper Søndergaard og Jesper Nøddesbo har udtalt, at de selvfølgelig vil overveje deres situation – næsten alle vil formentlig vente med at træffe en endelig beslutning, til den ny landstræner indtager chefstolen.

Ekstra Bladet har kigget i krystalkuglen!

Jesper Nøddesbos dage på landsholdet kan være talte. Foto: Polfoto.
Jesper Nøddesbos dage på landsholdet kan være talte. Foto: Polfoto.

DE OVERVEJER

René Toft Hansen, 32 år

Tavse Toft var så slidt til VM, at han var ude af stand til at tale med offentligheden, han har tidligere haft en tænkepause fra landsholdet, og han spiller der, hvor bulldozerne støder sammen i Bundesligaen. Det er højst tænkeligt, at forsvarsgeneralen må sige fra – ikke fordi han vil, men fordi han ganske enkelt ikke har anden mulighed.

Jesper Nøddesbo, 36 år

Stregspilleren fra Barcelona sagde forleden til Ekstra Bladet, at han står til rådighed for landsholdet lige så længe, han spiller håndbold på top-niveau. Kontrakten i Spanien udløber i 2018. Spilletiden på landsholdet er efterhånden begrænset, men der kan lure muligheder, hvis René Toft stopper – omvendt er det måske nu, han skal sige fra, hvis han vil undgå at blive sorteret fra.

Anders Eggert, 34 år

Den finurlige fløj blev skadet op til OL, men var måske ikke kommet med alligevel. Meldte sig klar til VM, men fik en skade i foden omkring jul. Han har før taget fri fra landsholdet, og næste skridt kan blive et endeligt farvel fra den farverige spiller, der vender hjem til Skjern i næste sæson.

Hans Lindberg, 35 år

Blev vraget til OL, som han deltog i som reserve. Rollefordelingen på højre fløj er pt. glasklart den, at Lasse Svan, der i årevis var nummer to, nu er en lige så stensikker nummer ét. Fløjspillere holder dog længe, og Lindberg er stadig en træfsikker én af slagsen.

Kasper Søndergaard, 35 år

 Venstrehåndede bagspillere i topklasse var i årevis et problem i dansk håndbold, indtil Kasper Søndergaard indtog positionen offensivt – men uden at være i nærheden af at spille en rolle defensivt. Nye talenter banker på, og Kasper Søndergaard skulle først overtales til at deltage i VM for to år siden i Qatar og meldte derefter fra til landsholdet og EM i Polen. Han vendte tilbage for at få OL med – men fire år frem… Næppe.

Magnus Landin er en fremtidens mænd. Foto: Polfoto.
Magnus Landin er en fremtidens mænd. Foto: Polfoto.

DE ER PÅ VEJ

Venstre fløj:

Magnus Landin, KIF Kolding København

Lille Landin er der allerede og har under VM vist, han både er cool og har klasse.  

Magnus Bramming, TTH Holstebro

I skarp konkurrence med Magnus Landin, men Kolding-fløjen har erobret teten – og kan oven i købet dække op.

Højre fløj:

Johan Hansen, BSV

Træfsikker fløj med høj selvtillid og testet på højeste niveau i Champions League mod stjernehold i denne sæson.

Tim D. Sørensen, IFK Kristianstad

Har som Johan Hansen en fortid i Skanderborg og var oven i købet inviteret med i VM-træningslejren i mellemjulen som reserve – indtil spillerne fik juleferie.

Streg:

Alexander Lynggaard, St. Raphaël Var

Gudmundur Gudmundsson har testet ham gang på gang – uden at tage Morten Olsens kammerat med.

Anders Zachariassen, Flensburg Handewitt

Også en flittig gæst, når bruttotruppen er sendt på arbejde. Fylder ikke meget af en stregspiller at være, men spiller altså på højeste niveau i Flensburg.

Simon Hald, Aalborg Håndbold

Den store, bomstærke slugger fra Limfjorden ligner det bedste bud på en ny stregspiller, og han var længe med i opløbet til en VM-nominering.

Jacob Bagersted, Magdeburg

Kæmper med spilletiden i Magdeburg og skifter af samme årsag klub til sommer.

Også Niclas Kirkeløkke er blandt de helt store stjernefrø. Foto: Polfoto.
Også Niclas Kirkeløkke er blandt de helt store stjernefrø. Foto: Polfoto.

Højre back:

Niclas Kirkeløkke, GOG

Som i tilfældet Magnus Landin: Han ER der allerede, og hvis skulderen holder, er han det næste store danske stjernefrø på de store scener. Ufatteligt GOG kunne beholde ham!

Martin Larsen, Aalborg Håndbold

Stortalentet kan det hele, og Nikolaj Jacobsen kender bomberen fra Aalborg indgående fra sin tid som træner i klubben.

Peter Balling, TTH Holstebro

Uhyggelig acceleration og giftigt slangehug – men tæt på ubrugelig defensivt og tit skadet.

Nikolaj Øris, BSV

Andre:

Rasmus Lauge, Flensburg Handewitt

Playmakeren blev ikke helt klar denne gang og har haft visse vanskeligheder ved lykkes på landsholdet, hvor han fik sit helt store gennembrud i 2011 i Sverige som afløser for en skadet Thomas Mogensen.

Nikolaj Markussen, BSV

En mand på 211 cm, der kan bevæge sig og samtidig skyde over et forsvar stort set uden at sætte af… Tjaeh, det lyder vel altid interessant?

Frederik Clausen, GOG

Manden råder faktisk over et fantastisk skud – i hvert fald på liga-niveu. I denne sammenhæng ville han kunne få en rolle som aflaster i forsvaret.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere