Derfor er Puyol vild med Nøddesbo

Fodbold-pensionisten bad om at komme med til Final 4-stævnet – men var ikke til nogen hjælp, da Jesper Nøddesbo scorede to kasser på Camp Nou

Jesper Nøddesbo kysser Champions League-trofæet efter triumfen i Køln - i går scorede danskeren to gange på Camp Nou. (Foto: AP)
Jesper Nøddesbo kysser Champions League-trofæet efter triumfen i Køln - i går scorede danskeren to gange på Camp Nou. (Foto: AP)

FC Barcelona tordner fra succes til succes - også i håndboldafdelingen, hvor Jesper Nøddesbo og co. igen i år havde stjernebesat support i skikkelse af Carles Puyol, da katalanerne endelig igen vandt Champions Leagues Final 4-stævnet i Køln sidste weekend.

- Han var meget, meget tilfreds med, at vi vandt i år - af flere årsager. Sidste år var han jo også med som EHF’s gæst, og da tabte vi i semifinalen. Han sagde bagefter til os, at han var bange for at ende som en ulykkesfugl. Det blev han heldigvis ikke denne gang, fortæller Jesper Nøddesbo.

Han og holdkammeraterne har haft et par festlige ture i ugens løb, og i går var én af præmierne for at vinde håndboldens mest prestige-fyldte trofæ så den sædvanlige fodboldkamp mellem spillere og den tekniske stab på selveste Camp Nou.

- Jeg scorede igen to gange, og i modsætning til sidste gang, hvor jeg vist mest blev ramt - og bolden gik ind - så lavede jeg helt regulære mål denne gang, siger en grinende dansker efter kampen, som spillerne dog tabte.

Jesper Nøddesbo var skarp mod Kielce (Screenshot) Håndbold TV: Se Nøddesbo sende Barcelona i Champions League-finalen

Evnerne på håndboldbanen er trods alt mere veludviklede end den tekniske formåen med støvlerne, hvilket enhver, der har set en løs gang opvarmnings-fodbold med to meter lange fyre med sikkerhed kan skrive under på er korrekt.

Her runder Jesper Nøddesbo med et stort smil tværet hen over ansigtet sin træner, den 48-årige Xavi Pascual, der ligner en mand, der har tabt den ene lunge nede ved hjørneflaget.

- Han er faktisk lige ved at jorde mig, forklarer den dobbelte danske målskytte, der måtte smide de udleverede fodboldstøvler og overleve i sine løbesko.

- De havde ikke støvler i størrelse 47, og jeg måtte hurtigt opgive. Det er ikke til at holde ud, når tæerne er krøllet op under foden, afslører Jesper Nøddesbo.

Håndbold Første gang i 11 år: Nøddesbo spiller speciel CL-finale

Carles Puyol deltog ikke i kampen, der nok havde fået et andet udfald, hvis han havde tætnet forsvaret på spiller-mandskabet.

- Men han er ret vild med håndbold og kommer tit i hallen og ser os. Det er nok den fysiske del, der tiltaler ham, og hvor han sidste år var en slags æresgæst ved stævnet i Köln, kom han denne gang selv og bad om en akkreditering, fortæller Jesper Nøddesbo.

Carles Puyol er vild med håndbold. (Foto: AP)
Carles Puyol er vild med håndbold. (Foto: AP)
 

- Han giver højlydt udtryk for, at han synes, håndbold er en fed sport - og nu er det så også svært at forestille sig en mere fortættet stemning end den, der udfolder sig ved Final 4-stævnet. Det kan jo næsten ikke blive vildere - det er maks, siger Jesper Nøddesbo.

Sæsonen er langt fra slut trods den store triumf. FC Barcelona går i weekenden efter at vinde sæsonens syvende titel, når holdet lørdag i semifinalen af Copa del Rey møder Puente Genil og i finalen - formentlig - søndag render på vinderen af opgøret mellem Gijon og Granollers.

- At vinde syv titler af syv mulige er en kæmpe motivationsfaktor for os, siger Jesper Nøddesbo, der mandag tjekker ind i landsholdslejren før to EM-kvalkampe mod Hviderusland og Bosnien.

FC Barcelonas imponerende triumftog denne sæson inkluderer spansk mesterskab, Champions League, den catalanske Super Copa, den spanske ditto, Copa Asobal og Super Globe.

Mikkel Hansen hamrer kuglen i kassen mod Hviderusland for nylig - danskeren hamrer også godt med kugler i pengekassen i Paris. (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold Hansen forgyldes: Så meget tjener håndbold-stjernerne

15 kommentarer
Vis kommentarer