Derfor er Rumænien skrækmodstanderen

Det danske kvindelandshold har tabt fire ud af de fem seneste slutrundekampe mod Rumænien

Ann Grete Nørgaard var noget nær knust efter den forfærdelige EM-bronzekamp i 2010, som Rumænien vandt 16-15. (Foto: Jens Dresling)
Ann Grete Nørgaard var noget nær knust efter den forfærdelige EM-bronzekamp i 2010, som Rumænien vandt 16-15. (Foto: Jens Dresling)

Det danske landshold er klar favorit i tirsdagens puljekamp mod Rumænien ved håndbold-EM i Ungarn og Kroatien, men gamblere med hang til statistik vil formentlig tænke sig om en ekstra gang, inden de sætter en skilling på de rød-hvide.

For Rumænien har været lidt af en ond ånd for håndboldkvinderne i det seneste årti, hvor østeuropæerne har vundet fire ud af fem indbyrdes slutrundekampe.

Danmarks eneste sejr i den periode kom ved EM på hjemmebane i 2010, hvor danskerne vandt i den indledende runde.

Den sejr blegnede dog, da de to hold mødtes igen i bronzekampen i samme turnering. Rumænerne tog en fæl revanche ved at vinde 16-15 over et ultranervøst dansk hold for fuldt hus i Herning.

Sandra Toft var flyvende i EM-premieren. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Super-Sandras trick: Jeg bevæger mig så lidt som muligt

- Det var et nederlag, der gjorde meget ondt. Den kamp viste, at vores mange unge spillere ikke helt var klar til at håndtere situationen dengang, siger landstræner Jan Pytlick i dag.

En verdensklassespiller
Tårerne flød efter nederlaget, som nuværende EM-spillere som Ann Grete Nørgaard, Susan Thorsgaard, Maibritt Kviesgaard, Pernille Holmsgaard og Line Jørgensen var en del af.

Håndbold TV: Det vidste du ikke om EM-tøsernes tatoveringer

Det er lidt svært at blive rigtigt nervøs, når Mette og Mulle – Gravholdt og Kristiansen – lader djævletegnene ledsage af så voldsomme smil. Humøret er højt i den danske lejr. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Fyssen den eneste, der er gået ned i EM-lejren

Rumænsk topscorer i begge kampe i 2010: Cristina Neagu. Ikke underligt, at det navn vækker genklang i den danske lejr inden mødet med den hårdt skydende venstre back tirsdag aften.

Kamilla Kristensen og Mette Melgaard i hård kamp med Stanca og Manea i bronze-kampen for fire år siden. (Foto: Jens Dresling)
Kamilla Kristensen og Mette Melgaard i hård kamp med Stanca og Manea i bronze-kampen for fire år siden. (Foto: Jens Dresling)
 

- Vi er samme årgang, så jeg har altid mødt hende til mesterskaber - også som ungdomsspiller. Hun er en verdensklassespiller, en komplet håndboldspiller. Hun laver ikke bare mange mål selv, men lægger også op til mange, siger Susan Thorsgaard.

Danmark tabte også til Rumænien ved EM i 2008, VM i 2005 og EM i 2004, så der er grund til at være på vagt tirsdag aften.

To ting kan dog tale til danskernes fordel: Danmark vandt de to seneste indbyrdes testkampe sidste efterår. Og det rumænske hold skuffede gevaldigt i EM-åbningskampen mod Norge i søndags.

Kampen mellem Danmark og Rumænien starter klokken 18.15.

0 kommentarer
Vis kommentarer