Derfor græd dansk EM-profil

Klavs Bruun Jørgensen roste stregspilleren Sarah Iversen til skyerne - kort efter piblede tårerne frem

Sarah Iversen fik stor ros af Klavs Bruun Jørgensen efter kampen mod Polen. Foto: Lars Poulsen
Sarah Iversen fik stor ros af Klavs Bruun Jørgensen efter kampen mod Polen. Foto: Lars Poulsen

NANTES (Ekstra Bladet): Sarah Iversen er i blændende humør. Som altid. Lattermild, veltalende og sjov.

Stregspilleren har lige fortalt Ekstra Bladet, hvor meget hun glæder sig til at spille mod ungdomsveninden – sådan da – Dragana Cvijic. Den 95 kilo tunge serber er noget af en mundfuld for de fleste modstandere, og den sjællandske modstander trykker altså kun badevægten ned med 76 veltrænede kilo.

Hvordan har du det?

- Jamen, jeg har det godt.

Du skal op mod en lidt større modstander end sædvanligt …

- Det glæder jeg mig da til. Ja! Jeg er lidt træt af de der tynde udvisninger, når man slås lidt for meget. Jeg tænker, hun har lidt mere at stå imod med. Hun falder ikke så let, selv om hun jo også er rutineret og nok ved, hvornår hun skal gå i gulvet. Jeg tror, hun er ligesom mig og godt kan li’ den fysiske kamp. Jeg håber, vi får lov at spille lidt hårdt.

De to 28-årige stregspillere er mødtes næsten hver eneste sæson.

- Vi er samme årgang, så vi har spillet mod hinanden næsten hvert år med ungdomslandsholdene. Hun er sådan en, der, hvis man møder hende i elevatoren, altid siger god morgen. Det er ikke de dybe samtaler, men vi har faktisk mange billeder af os sammen. Da vi var yngre, var vi åbenbart veninder. Det kan jeg nu ikke huske, men vi må have haft det sjovt, siger Sarah Iversen og griner.

Pressen har på de kampfrie dage adgang til spillerne i et kvarter og kan efterfølgende se et kvarter af træningen. I det tidsrum begrænser løjerne sig dog til opvarmning og muligvis en let gang fodbold, der næppe ville få mange til at ligge i kø for at få billetter.

Sessionen indledes med en rundkreds, hvor Klavs Bruun meget lavmælt holder en lille tale, inden spillerne begynder at varme op.

Kort efter går Klavs Bruun Jørgensen over til Sarah Iversen, der lunter op og ned helt ovre på modsatte langside ved vinduerne i gymnastikhallen Jean Vincent i en forstad til Nantes ca. ti minutter fra XXL Arena. Svenskerne er lige smuttet, og danskerne har træning frem til kl. 18.30.

Landstræneren lægger højre arm om skuldrene på Sarah Iversen og begynder at tale, mens de to sindigt går op og ned langs sidelinjen. Tårerne pibler frem, der bliver tørret øjne i trøjen, og der falder et par ord og et solidt klem på modsatte skulder.

Og et stille smil.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Ingen kan naturligvis ane præcis, hvad Klavs Bruun har sagt, da han efter tre minutters Walk&Talk omfavner Sarah Iversen og styrer tilbage mod midten af banen, hvor ghettoblasteren denne mandag startede med at fyre sindigt op under Eagle-Eye Cherry og – 'Save Tonight'.

Dagen før gruppefinalen mod Serbien vælger landstræneren senere at skrive Line Haugsted ind, og ud ryger højrefløjen Mathilde Hylleberg, der kan sætte sig til rette sammen med anfører Stine Jørgensen på tilskuerpladserne.

Og det, der på afstand lignede en grim besked til Sarah Iversen, er i virkeligheden bare et billede på en af sportens mange mærkværdigheder. Klavs Bruun roser simpelt hen Sarah Iversen for indsatsen mod Polen - som han i øvrigt i fuld offentlighed gør det, inden træningen går i gang.

Selv spillets hårde hunde kan blive bløde - hvis man roser dem …

Klavs Bruun Jørgensen siger bl.a.:

- Men igen vil jeg sige, at dem der har stået derinde, har dælen dytme gjort det godt, og hvis jeg skal fremhæve én - som jeg normalt ikke vil, fordi vi er et hold - så synes jeg, at Sarah Iversens præstation i går var rigtig, rigtig fornuftig, siger Klavs Bruun og supplerer:

- Den var afbalanceret, hun får tacklet virkelig godt og står på de rigtige steder stort set hele tiden.

Sarah Iversen får altså en ny mulighed for at bokse med den 185 høje og minimum 95 kilo tunge serber.

- Jeg synes, Dragana Cvijic er god. Et er, at hun er stor, men hun har også en god skudvariation. Hun laver mange mål og får mange straffekast, og så synes jeg også, hun er god i forsvaret. Vi skal have hende ud at løbe lidt, og får hun bolden, må vi stå to om hende, og slipper hun igennem, må vi slippe hende og bare løbe, når hun ligger i feltet, siger Sarah Iversen.

- Jeg kan bedst li' de store stregspillere. Jeg tror og håber, hun er nemmere for os at håndtere, end Heidi Løke var i Norge for nylig. Man kan jo ikke undgå at se, hvor Cvijic stiller sig. Hun er ikke sådan en, der lige vifter forbi os – jeg tror, vi mærker det, når hun passerer.

Men i en brydekamp med hende er du dømt som taber!

- Jo, og så håber jeg fand’me, jeg har nogle holdkammerater, der tænker: Den der skal Sarah ikke stå alene med.

Se også: Før puljefinalen: Landstræner skifter nøglespiller

Se også: Danmark sprudler: Topspil i kæmpe sejr

Se også: EM-bekymring efter storsejr: Klavs Bruun indkalder ny spiller

1 af 2 Hvis man vil have en stærk pige til at græde, skal man bare rose hende. Foto: Lars Poulsen
2 af 2 Sarah Iversen fik stor ros af Klavs Bruun Jørgensen efter kampen mod Polen. Foto: Lars Poulsen
15 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere