Derfor røg Mikkel Hansen på bænken

Gudmundur ville have fut i fejemøget – og det fik han med Michael Damgaard, der er lykkelig for at spille 30 minutter i en ’superfed kamp’

Mikkel Hansen blev bænket i hele anden halvleg. Michael Damgaard var med til at speede det danske angrebstempo op. (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Hansen blev bænket i hele anden halvleg. Michael Damgaard var med til at speede det danske angrebstempo op. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Håndbold

GDANSK (Ekstra Bladet): Så har man set det med! Mikkel Hansen bænket en hel halvleg - for at få sat fut i det danske angrebsspil!

Det kom der med Mads Mensah som spilstyrer - og verdens farligste lollik som skarpskytte.

Michael Damgaard vendte for alvor retur til parketten seks dage efter, at EM lignede en svunden drøm med en lidende lollik liggende på halgulvet i Paris.

Gudmundur Gudmundsson forklarer:

- Det var en hård kamp, og det forventede jeg. En meget svær kamp, hvor de spillede mange lange angreb. Vi manglede speed i vores angrebsspil i første halvleg, og det sagde jeg også til drengene i min første timeout: Det går alt for langsomt, vi spiller næsten i samme tempo som modstanderen! Men det sker nogle gange. Det har man oplevet før.

Men kan du forklare hvorfor?

- Det er svært at sige. Men vi fik styr på det, og det var det vigtigste.

Puha: Dansk EM-profil bliver klar

Du skifter Mikkel ud og Damgaard ind – det får vel en vis betydning?

- Ja, vi var ude efter at få mere fart i spillet, bedre flow og bruge vore kompetencer. Vi kan spille meget hurtigt. Det gik bedre efter pausen. Vi ændrede nogle ting i angrebet, hvor vi isolerede dem bedre – eller fik det russiske forsvar spredt ud, kan man sige. Og så var vi meget skarpe til at angribe dem der.

Ville du ikke helst have sparet Michael Damgaard i den første kamp?

- Nej! Overhovedet ikke. Den første kamp under sådan et EM er som en finale. En meget vigtig kamp.

Michael Damgaard smiler over hele femøren efter sejren:

- Jeg var ikke bekymret for min ankel. Jeg kunne dog godt mærke, jeg ikke har trænet en hel uge, og jeg manglede lige den sidste fart – men jeg havde ingen smerter eller men. Jeg kunne godt lige mærke anklen en enkelt gang, men ikke mere end det, så jeg var ikke nervøs i løbet af kampen.

Danske EM-profiler i chok inden åbningsbrag: En stor løgn!

- Jeg er normalt ikke plaget af forstuvninger. Jeg har gode ankler, så jeg er sikker på, jeg hurtigt kommer 100 procent tilbage. Det føler jeg faktisk allerede, jeg er, siger skarpskytten, der baldrede fire bolde ind på ni forsøg.

Mikkel Hansen ramte plet præcis lige så mange gange på otte skud. 

Synes du, du gør en forskel?

- Det ved jeg ikke.  Jeg synes bare, vi får spillet lidt bedre kollektivt sammen og får flyttet deres forsvar mere, og så står Niklas en fantastisk kamp. Vi straffer russerne hårdt til sidst, da de begynder at køre trætte – det er sådan set lige efter bogen. De laver fejl, og vi scorer på nogle nemme kontraer, siger Michael Damgaard.

Men det var vel ikke med i beregningen, at russerne skulle holde stand i 50 minutter?

- Jamen, ved du hvad: De skal også have lidt spænding hjemme ved tv-skærmene, ikke?

Så I sørger for spændingen sådan en lørdag aften?

- Haha, ja. Nej, det var en rigtig fin kamp. En svær første kamp, men nu er den overstået med et par fejl og en masse ting, vi kan forbedre. Det er utroligt positivt at slå Rusland med seks, og så er der stadig ting, man kan forbedre.

Landin i storform: Danmark ordnede Rusland

Hvordan har du det selv?

- En fejl eller to for meget, men jeg er glad for at være kommet i gang og få 30 minutter.

Hvad siger Gudmundur om den scoringsprocent, du skal holde?

- Haha, ikke så meget. Så længe, vi vinder, er det vel fint, ikke?

Du må også være glad for at komme godt i gang personligt?

- Jo, jeg føler jo, jeg har bidraget med noget godt, og det er en del anderledes end ved VM for et år siden. Men en super fed kamp. Det var sjovt - og Jesper Nøddesbo fik lavet sin skruebold…

Ja, det var vel det, han var henne at sige til dig, da han kom på banen?

- Det var godt nok på en assist fra mig – og dem havde jeg faktisk et par stykker af! Men det var nu ikke lige det, han ville – det handlede bare om, at vi skulle holde spillet bredt, forklarer Michael Damgaard.

Montenegros talenter løb tør for kræfter

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+