Det glade vanvid: Verdens bedste spillede VM med 50 vabler

Da det norske håndboldlandshold drog til VM i 2003, var alt ikke som det plejede

De norske håndboldkvinder havde store problemer ved VM i 2003. Også Cecilie Leganger. Foto: Lars Poulsen
De norske håndboldkvinder havde store problemer ved VM i 2003. Også Cecilie Leganger. Foto: Lars Poulsen

At gennemføre et VM i håndbold med 50 vabler på fødderne lyder som en næsten umulig opgave for selv den mest hårdkogte jern-kvinde.

Ikke desto mindre var det realiteten, da de norske håndboldkvinder deltog i VM i Kroatien i 2003.

Det afslører den tidligere Slagelse DT og FCK Håndbold-keeper, Cecilie Leganger, i sin nye bog ifølge TV2 Norge.

Den afsluttende træning inden afrejsen til slutrunden forløb nemlig ikke på den vanlige håndboldbane. I stedet blev det norske landshold udfordret til at gå på glødende kul.

- Det var en blanding af frygt og spænding. Vi skulle træne vores selvtillid, hårdhed og holdånd, fortæller Leganger til TV2 Norge.

Hele ’træningen’ blev fulgt tæt af medierne, der dog ikke så følgeskaderne fra det brændende kul. Faktisk fik spillerne mundkurv på og måtte ikke sige noget om det til pressen.

Se også: Håndbold-legende indstiller karrieren

Ødelagt slutrunde
Leganger selv valgte at gå over kullet, til trods for at hun kunne have løbet.

- Og det gik ikke godt. Jeg fik starten af mesterskabet ødelagt. Der var blærer under mine fødder, og jeg fik behandling hver dag, hvilket blev et irritationsmoment, fortsætter den nu 43-årige nordmand, der fik omkring 25 vabler på hver fod, som dagligt skulle smøres ind.

VM i Kroatien blev da også en kæmpe fiasko for de norske kvinder, der endte på en sjette plads, selvom de havde sat næsen op efter guldet.

Sjettepladsen resulterede ligeledes i, at Norge ikke kvalificerede sig direkte til OL-slutrunden året efter. Et OL, hvor de danske håndboldkvinder tog guldet med hjem.

De to bedst tjente håndboldspillere på kvindelandsholdet er Sandra Toft og Lotte Griegel. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Så meget tjener håndboldpigerne

Slagelse vandt sin tredje - og nok også sidste - Champions League-finale i maj 2007 med samlet sejr over russiske Lada Togliatti. Bojana Popovic var opløst i tårer, fordi det var hendes sidste kamp inden skiftet til Viborg HK. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Anjas helte fra Champions League til 3. division

Se også: DR-værts store sorg: Dropper donorbarn

Henrik Møllgaard er hjemme i Aarhus igen. Udflugten til Paris skulle egentlig kun have varet i ti måneder, men der gik tre år, før familien flyttede hjem igen. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Monsieur Møllgaard: Sådan lærte jeg at tale tysk - i Paris

9 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere